L’Ajuntament vol reduir les ràtios a les escoles de la ciutat

64337ffeaae67237594d79a8ceda7ce6

Queden pocs dies perquè les aules tornin a omplir-se d’alumnes, però els professors ja han començat un curs que s’inaugurava oficialment dijous passat al teatre de l’Ateneu. “Aprofitant la davallada de natalitat, volem reduir les ràtios i augmentar els recursos a les aules”, anunciava la regidora d’Educació, Elvi Vila. En aquest punt, la directora de Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès Occidental, Carme Vigués, la tendència a la baixa de l’educació infantil i l’augment a secundària. “Hem de treballar plegats en la planificació”, avançava la responsable comarcal mentre remarcava que cal que “tots i totes sumem esforços en l’objectiu de l’educació dels nostres infants i joves”.  

INVERSIONS PER REDUIR LA PRESÈNCIA D’AMIANT

Un altre dels objectius de l’executiu d’Escolà en l’àmbit educatiu és fer inversions per reduir la presència d’amiant als centres educatius de la ciutat. Però sobretot, el gran repte és, segons Vila, “millorar” l’educació a Cerdanyola “treballant plegats per definir objectius que ens afecten a tots”. Uns objectius que passen pel temps escolar i una planificació educativa que inclogui  la lluita contra la segregació escolar i la diversificació dels models d’escola. Entre els instruments amb els quals compta la regidoria d’Educació, Vila destacava el Cerdanyola Educa -que segueix creixent amb un total de 334 activitats dirigides als centres educatius-, el Pla Educatius de Cerdanyola (PEC) -”després de tres anys ara comença a donar fruits”- i el Consell d’Infants i Adolescents de Cerdanyola. “S’ha demostrat que aquesta participació dóna els seus fruits”, assegurava Vila.

DEFENSA DEL CATALÀ COM A LLENGUA COHESIONADORA

Abans que l’alcalde Carles Escolà defensés una educació pública, universal, de qualitat i en català; Vigués  destacava que cal assegurar el català com a llengua vehicular del nostre sistema educatiu: “Això ningú ho pot posar en dubte, el català ha estat vehicle cohesionador de la nostra societat”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?