L’Ajuntament inicia el repartiment de 177 kits informàtics per al seguiment del curs escolar

35d242426c151ea294ba310c5a17ad23

El consistori ha iniciat avui el repartiment de 177 kits informàtics perquè tots els infants de la ciutat facin el seguiment 2.0 del curs escolar. Es  tracta de materials comprats amb recursos municipals que “garantiran l’accés dels infants a l’educació 2.0 i evitaran que la bretxa digital deixi a ningú a la cuneta”, segons apunta l’Ajuntament en un comunicat.

 
La setmana del 20 d’abril els Serveis Territorials d’Ensenyament van comunicar a l’Ajuntament de Cerdanyola el repartiment de dispositius informàtics amb connexió per a 91 famílies. Es tractava d’una primera fase dintre d’una intervenció global que pretenia assistir a tots els infants que ho necessitessin, però que malauradament s’allargava massa en el temps per assistir uns altres 177 casos detectats a la ciutat a l’espera d’aquestes eines educatives. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es va decidir una compra de 200 targetes SIM de 50 GB i 180 aparells connectors wifi on, conjuntament amb els dispositius informàtics portàtils de cada centre escolar, es donarà cobertura a tots els infants de la ciutat com a mesura contra la bretxa digital.

Com és el kit?

Amb la col·laboració de Creu Roja s’han preparat els kits d’assistència segons la demanda de cada família. Contenen el dispositiu informàtic, la connexió a internet o ambdues eines. Al llarg d’aquest matí s’ha començat el repartiment domiciliari i es té previst que es completi el lliurament dels 177 kits d’assistència demà a la tarda.

En el cas que alguna família no sigui possible localitzar-la, l’Ajuntament reservarà els dispositius al Servei d’Educació i es contactarà amb aquestes famílies perquè puguin recollir el kit al servei un altre dia amb cita prèvia.

L’Ajuntament destaca en una nota “l’immens esforç que han fet els centres escolars disposant, preparant i netejant els dispositius que han prestat als seus alumnes”. També destaca especialment la col·laboració de l’Escola Municipal La Sínia la qual, amb recursos municipals, ha compartit 50 tauletes amb altres centres escolars per garantir l’assistència de dispositius de tots els infants del municipi. El centre té 80 d’aquests aparells. N’ha distribuït 30 entre el seu alumnat, cedint la resta a les altres escoles. 

Finalment, durant aquesta setmana també es dotarà el CRAE Les Vinyes amb 30 tauletes, 4 connectors i 20 targetes SIM que l’Ajuntament ha adquirit durant les darreres setmanes.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?