L’Ajuntament cedirà “tots els espais possibles” a les escoles per a l’inici del curs 2020-21

1d1ab7e5e1d373f375dff9ccf493c952

La Generalitat va anunciar que el curs 2020-21 començarà al setembre amb grups reduïts i demanava la col·laboració del món local per aconseguir més espais on ubicar grups-classe. “Cedirem a les escoles tots els espais que puguem per garantir aquest inici de curs presencial, però serà difícil perquè els espais municipals que tenim són els que són i molts no estan preparats per a l’activitat lectiva”, remarcava el regidor d’Educació, David González, en roda de premsa. També anunciava que el consistori està “en contacte amb els centres educatius i amb el Departament i pendents de conèixer la necessitat d’espais”.

Quan Cerdanyola arribi a la fase 2, els centres podran obrir, però l’assistència serà voluntaria i no es farà activitat lectiva. A més, es farà amb ràtios reduïdes -no es podran superar els grups de 13 alumnes a primària i de 15 alumnes a secundària- i d’acord a totes les “normes d’higiene i seguretat” marcades pel pla de desescalada.  Actualment es continuen realitzant  les desinfeccions i neteges necessàries, apuntava González.
 
Minimitzar l’escletxa digital

L’Ajuntament va impulsar un operatiu per minimitzar l’escletxa digital en la situació actual que l’activitat es fa de forma telemàtica. El cost d’aquest operatiu ha estat de 24.030 euros. El material subministrat pel consistori han estat 180 connexions a Internet, 200 targetes SIM i 90 tauletes (60 d’aquestes de l’Escola Municipal La Sínia). El material va ser distribuït entre 157 alumnes i el va fer Creu Roja. A més, des del Departament d’Educació de la Generalitat també s’han facilitat 49 connectivitats i 42 tauletes. En aquests moments, encara quedaria algun cas aïllat que està esperant rebre el material de la Generalitat “per problemes en l’enviament o el contacte amb la família”, apuntava González
 
Preinscripcions: 458 a Primària i 474 a  Secundària

Els centres educatius de Cerdanyola han rebut 458 sol·licituds d’infants -Bellaterra 48, Carles Buïgas 19, Collserola 25, La Sínia 53, Les Fontetes 9, Saltells 18, Sant Martí 17, Serraperera 37, Turó de Guiera 51, Xarau 31, Escaladei 18, FEDAC Cerdanyola 34, Montserrat 35 i Ramon Fuster 63- que l’any vinent han de cursar P3, la majoria d’elles s’han tramitat de forma telemàtica i només un percentatge reduït de forma presencial.

D’altra banda, les Escoles Bressol Municipal han cobert gairebé el 65% de les seves places, tot i que és possible que arribin preinscripcions fora de termini.

Les preinscripcions realitzades per a 1r d’ESO -Banús 125, Forat del Vent 83, Gorgs 84, Jaume Mimó 83, Pere Calders 64, Escaladei 5, Montserrat  9 i Ramon Fuster 16-  han estat 474.

Els Casals d’Estiu encara estan definint-se

Enguany, l’organització dels casals s’ha hagut d’adaptar a les necessitats específiques de la crisi de la Covid-19 i estarà subjecte a les indicacions de les autoritats sanitàries. Fa dues setmanes la Generalitat anunciava que es faran a partir de la fase 3 en grups de fins a 10 nens amb un monitor de referència i respectant la distància de seguretat de dos metres. En aquest sentit, González, que també és regidor d’Infància i Joventut, destacava que porten temps treballant per definir un nou format dels casals d’estiu municipals. “Amb més espais i amb mesures d’higiene i seguretat estrictes. També garantint l’estabilitat emocional dels infants i les seves necessitats”, apuntava el regidor. La voluntat del govern municipal és començar els Casals l’última setmana de juny o la primera de juliol, però “les dates encara no estan tancades”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?