Junts per Cerdanyola proposa crear un Consell Municipal de barris

29b357c25e35ffc462632f932608528b

Transparència, participació i visió estratègica són les premisses bàsiques que planteja Junts per Cerdanyola. En aquest marc, l’última proposta que ha concretat la formació és crear un consell i un pla de barris per articular els barris. “Cerdanyola és una ciutat desarticulada perquè els barris estan mal comunicats”, valorava l’alcaldable Joan Sánchez. Els consells de barri estarien integrats al Consell Municipal de Participació Ciutadana i a l’Oficina del Projecte Estratègic, entre d’altres. “Volem afavorir pensar globalment en la ciutat”, defensava el candidat.

A la ciutat només hi ha algunes associacions de veïns actives, tot i que hi ha molts grups de veïns organitzats. “I no se’ls hi dóna sortida”, asseguren. Per aquest motiu, Junts per Cerdanyola aposten per un Consell Municipal de Barris sempre comptant amb les associacions de veïns i les entitats de la zona. “Proposem agrupar els 16 barris que té Cerdanyola segons les seves afinitats urbanístiques i sociològiques perquè en quedin 10 i crear uns consells de barri que actuïn com a òrgans representatius d’aquests barris”, explica Sánchez. Així, s’assignarà un regidor, del govern o de l’oposició per delegació d’alcaldia, a cadascun dels barris i serà l’interlocutor d’aquest barri. El regidor s’anirà reunint amb el consell del barri.

D’altra banda, la formació també planteja pla de millora urbana per a cada barri. “Serà una planificació a mitjà termini i fins i tot a llarg termini incloent els barris més nous”, apuntava l’alcaldable. En aquest sentit, la formació planteja que al pressupost municipal es desglossi les inversions realitzades a cadascun dels barris. També en aquesta línia plantegen introduir criteris de pressupost participatiu amb un percentatge de la inversió que el Consell de Barri decideixi on i com es gasta.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?