
Amb el lema ‘Fem-jo junts’ es presentava la candidatura de Junts per Cerdanyola per a les eleccions municipals del 26 de maig. Una llista que encapçala Joan Sánchez i que segueixen Àngels Guimerà, Encarna Linares, Guillem Ortega i Alberto Lacasa. Per a l’alcaldable és una candidatura “fresca, transversal, amb gent nova de diferents edats i sensibilitats i tots compromesos amb el dret d’autodeterminació del nostre país”.
Des de la formació estan convençuts que la candidatura -que tanca l’exalcalde i diputat al Parlament de Catalunya, Toni Morral- marca la diferència. “Hem d’aconseguir que Cerdanyola avanci i ens presentem per guanyar l’alcaldia”, assegurava Sánchez, que demanava als assistents que facin arribar a la gent que no tots els projectes que es presenten a les municipals són iguals. “Els podem convidar a comparar-nos, guanyem sempre. I per començar guanyem en credibilitat en credibilitat i coherència”, destacava Sánchez. Dels actuals regidors del PDeCAT a l’Ajuntament de Cerdanyola, només Encarna Linares està entre els cinc primers. Marc Costa ocupa la sisena posició i Josep Grau la 19a.
La presentació de la llista també va servir per oferir les primeres pinzellades d’un programa, que es pot consultar al web juntspercerdanyola.cat, que insisteix en dos conceptes. La transversalitat de totes les polítiques que es duen a terme a l’Ajuntament i la necessitat d’una visió estratègica. “La planificació estratègica i la màxima coordinació i col·laboració són condicions indispensables per entendre un ajuntament com el nostre”, remarca la formació. Entre les propostes que es van escoltar al teatre de l’Ateneu destaquen la creació de l’Oficina del Projecte de Ciutat amb un laboratori d’observació i diagnosi de la ciutat i una secció de planificació estratègica de la ciutat. També s’aposta per la creació de l’espai Cerdanyola Innova, de l’oficina de turisme de Cerdanyola i d’un hotel d’entitats amb una sala auditori. La formació també aposta per recuperar el Museu de Ca n’Ortadó i el lema de ‘Cerdanyola, ciutat de la Universitat’. En aquest últim aspecte, segons explicava Guimerà, “cal aprofundir en una aliança institucional i estratègica mitjançant un marc d’actuació conjunta amb la creació i consolidació d’un espai bilateral de seguiment del conveni 2007”.
Una de les màximes prioritats del programa electoral de Junts per Cerdanyola és protegir a les persones perquè ningú quedi enrera per la seva condició personal, econòmica o social. “Per això s’han de destinar tots els esforços perquè persones amb capacitats diferents puguin viure dignament a la nostra ciutat, perquè el preu dels habitatges no obligui a ningú a marxar de Cerdanyola, i tothom que hi visqui tingui al seu abast les eines que l’ajudin a superar situacions de dificultat”, explicava la regidora Encarna Linares. Altres de les propostes del programa passen per l’aposta per fer que Cerdanyola sigui una ciutat amiga de les empreses, per l’impuls de l’agenda 2030 de sostenibilitat i mobilitat urbana i per creació del Parc Arqueològic de Can Canaletes, vinculat a Ca n’Olivé, a la UAB i a l’Oficina de Turisme de Cerdanyola. “Volem que Cerdanyola sigui un referent per a la resta de ciutats del nostre país”, defensava l’alcaldable.
LA LLISTA COMPLETA
1. Joan Sánchez Braut
2. Àngels Guimerà Guinot
3. Encarna Linares Jiménez
4. Guillem Ortega i Tous
5. Alberto Lacasa Santolaria
6. Marc Costa i Valls
7. Esther González Bayo
8. Cristina Maldonado i Moncada
9. Abel Moreno i Griera
10. Glòria Grañén Biosca
11. Marc Santín Barja
12. Ma Teresa Barceló
13. Mario Idáñez Rico
14. Mercè Xancó Sau
15. Xavier Garriga i Fortuño
16. Maite Pina i Massachs
17. Dolors Valls García
18. Gemma Moncada Arenas
19. Josep Grau i Garsaball
20. Rafael Nolla i Solanes
21. Elvira Bayo González
22. Francesca Felip Fadó
23. Chema Clavero
24. Lorea Cortada Azcárate
25. Antoni Morral i Berenguer
26. Orlando Barrial i Jové
27. Gemma Bisbal Villadelprat
28. Josep Ma Gispert i Amorós
29. Jordi Miró i Guix
30. Jordi Joan Mata i Farell
31. Jaume Costa i Milà