Junts per Cerdanyola defensa una política activa d’habitatge

519cb84dfa56f4e64bd73c0393e49890

Els preus de l’habitatge de lloguer i de compra a Cerdanyola són molt alts, el tercers més alts de la comarca per darrera de Sant Cugat i Sant Quirze. Des de Junts per Cerdanyola tenen clar que el problema del municipi és que “hi ha poca oferta” i per aquest motiu aposten per fer una “política d’habitatge activa”. Concretament, proposen que l’Ajuntament construeixi habitatge protegit de lloguer, 60 habitatges d’emergència habitacional al centre de la ciutat i que faci promocions d’acord amb privats.

La col·laboració amb el sector privat permetria, segons apuntava l’alcaldable Joan Sánchez, tenir més habitatge, relligar barris i baixar preus per l’augment de l’oferta. A més, des de la formació són partidaris que el 30% de les noves promocions es destinin a habitatges protegits de lloguer.

Pla de rehabilitació d’habitatges anteriors als anys 80

Junts per Cerdanyola també proposa un pla de rehabilitació d’habitatges anteriors als anys 80 amb una línia de subvencions que permetria rehabilitar uns 200 habitatges anuals. Des de la formació es calcula que a Cerdanyola es podrien acollir a la proposta un total de 15.000 habitatges i proposen dedicar-hi una partida de mig milió d’euros anuals.  

Junts insisteix en “aprofitar el fet de construir per solucionar problemes de la ciutat”. En aquest sentit, la formació veu oportunitats en el Parc de l’Alba: “Estem d’acord que no es construeixi a sobre de l’abocador, però aquesta edificabilitat es pot treure d’aquí i traslladar a altres zones de la ciutat”, apuntava Joan Sánchez, que llançava la idea d’intercanviar edificabilitat amb alguns dels polígons de la ciutat que quasi no tenen activitat. “Pensem en les naus de la carretera de Barcelona, mantenir la que té valor arquitèctonic d’Uralita i les altres eliminar-les i allà fer un projecte d’urbanització fins arribar a la Farigola”. Aquesta proposta, apunten, permetria tenir a més d’habitatge, baixos comercials i oficines. “I posaríem urbanisme de qualitat a un barri complicat com els Quatre Cantons”. Les propostes de Junts no estan quantificades, però afirmen que serien “assumibles perfectament” amb el romanent de tresoreria de l’Ajuntament: “Però que ningú es pensi que el problema d’habitatge se solucionarà en un mandat, és un tema de llarg termini”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?