Junts continuarà lluitant per fer realitat l’hospital Ernest Lluch

WhatsApp Image 2023-04-20 at 14.02.57

A les portes del CAP II Cerdanyola-Ripollet les agrupacions locals de Junts de Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixac, Badia i Barberà han reclamat que el futur hospital Ernest Lluch sigui una realitat. La formació exigeix que es facin els “passos necessaris” per fer possible l’inici del projecte constructiu de l’hospital aquest any.

El diputat i portaveu de la comissió de Salut, Jordi Fàbrega, assegurava que l’Hospital Ernest Lluch és un equipament que porta molt temps al calaix del govern: “No hi ha manera que tiri endavant i ens preocupa pels 176.000 usuaris potencials d’aquest equipament que ha d’esponjar el Parc Taulí i ha de ser cabdal per a tota la sanitat catalana”. Quan Junts per Catalunya estava al govern, recordava Fàbrega, es va fer “un pas molt important perquè fos una realitat en breu”. Així, l’equipament comptava ja amb pla funcional, reserva pressupostària i un acord amb els Ajuntaments i l’AMB per a la cessió dels terrenys. “Malauradament amb la sortida de Junts del govern ens trobem que s’ha tornat a congelar”, remarcava Fàbrega, que apuntava que els pressupostos de la Generalitat per al 2023 no contemplen una partida per al futur Hospital Ernest Lluch i per aquest motiu la formació va presentar una esmena als pressupostos que finalment no es va aprovar. “No podem permetre que el projecte de l’Hospital Ernest Lluch estigui de nou al calaix i ho lluitarem tots els caps de llista als municipis i també des del Parlament”, assegurava. “Però és important que el govern lideri per poder trobar la sortida al tap que ara tenim amb la cessió dels terrenys”, afegia el diputat.

La cessió dels terrenys a Montcada, el principal escull

Actualment Montcada és l’únic municipi que no ha signat la cessió de terrenys a la Generalitat. “Veiem amb preocupació que un dels principals esculls perquè aquest projecte no estigui ja en marxa és la manca d’acord en la cessió dels terrenys per part de Montcada a la Generalitat. Entenem que hi havia alguna dificultat respecte la consideració de l’Ajuntament de Montcada sobre la seva responsabilitat posterior amb la zona edificable i preveien una problemàtica de més costos per al consistori”, explicava la cap de llista de Junts a Montcada, Montse Sánchez, que recordava que el seu municipi no depèn del Taulí, però “amb el tancament de les urgències nocturnes es beneficiaria molt de la construcció de l’hospital”. Per a ella, “el govern municipal d’En Comú Podem i ERC no troba prou important treballar per millorar els serveis sanitaris que la ciutadania de Montcada mereix i necessita”.

“L’equipament servirà per descongestionar la salut de tota aquesta part de la nostra comarca”, remarcava l’alcaldable de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez, que posava en valor la feina feta al juliol per desencallar el projecte que va encapçalar el llavors delegat del govern a Barcelona, Toni Morral. “Volem impulsar que aquest projecte sigui una realitat perquè beneficia tota la comarca. I a més de l’àmbit de la salut, servirà també per recosir un punt d’unió entre les tres ciutats més properes i ha de servir també perquè la carretera de Barcelona es pacifiqui”.

Per la seva banda, l’alcadable de la formació a Ripollet, Josep Maria Andevert, lamentava que l’actual govern va suprimir la partida pressupostària prevista per a l’equipament i reivindicava l’hospital per descongestionar les urgències del Taulí i reduir les llistes d’espera i millorar els serveis i l’entorn dels barris de Pont Vell-Tiana. “Volem tenir una sanitat més propera en els moments que som més vulnerables, continuarem treballant perquè l’hospital Ernest Lluch sigui una realitat prr millorar la salut dels ripolletencs”, assegurava l’alcaldable, que apuntava que l’equipament és “imprescindible per construir el Ripollet de futur que volem”. Per part de l’alcaldable de Badia, Dorian Ros, s’apostava per “deixar de banda les diferències polítiques i treballar conjuntament pel bé comú”. Finalment, la Núria Ramon, candidata de Junts per Barberà, destacava que el futur hospital milloraria els serveis sanitaris dels barberencs i apuntava que en el futur tots hauran de vetllar perquè aquest equipament “estigui ben comunicat amb cadascun dels nostres municipis”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?