Joves Junts treu punta a l’activisme de Junts per Cerdanyola

joves junts 3

La seu de Junts per Cerdanyola va acollir el primer acte públic de la formació Joves Junts, les joventuts de Junts per Cerdanyola. El grup pretén “crear un nou espai jove plural, independentista, feminista, ecologista, activista i progressista”, segons es recullen als seus objectius. La presentació, que es va poder seguir també telemàticament, va estar moderada per Rubén Saez i Anthony Sánchez, integrants de la formació.

La presidenta local Àngels Guimerà va inaugurar el torn de paraula dient que “la gent jove sempre defensa canviar les coses”, a més de ressaltar els valors de la formació: “saber escoltar, saber respectar, saber conviure”. Rubén Sáez va afegir que estan “decidides a canviar” perquè són coneixedors de la situació en tant que residents estudiants a l’Autònoma.

A l’acte van voler ressaltar la voluntat d’incloure a Junts per Catalunya una perspectiva “jove i plural” amb la idea de “construir”. Ho volen fer des de l’activisme de carrer i les xerrades, incidint en temes com la lluita LGTBIQ+ o la situació dels joves extutelats. Anthony Sánchez va assegurar que ja estan parlant amb col·lectius municipals per començar a fer accions. A més, Joves Junts proposa un format d’organització interna que s’allunya de l’estructura piramidal. Segons Saez, el grup i defensa una “democràcia directa” en què es convidarà tant a militats com a simpatitzants a proposar temes i votar a les assemblees.

Per via vídeo, es van poder escoltar les veus de suport d’altres membres de Junts com Joan Canadell, Salvador Vergés o David Torrents. L’exalcalde Antoni Morral, en persona, va voler ressaltar que els joves són el futur però “han de ser actius i compromesos en aquest present”.

La polèmica també hi va assistir

Tot i això, el format telemàtic va facilitar que hi hagués interrupcions de tota mena. Quan els portaveus van mostrar el seu rebuig a l’auge de l’extrema dreta, alguns assistents virtuals van acusar Rubén Saez i al partit de xenòfob, mostrant fotografies que relacionaven a Saez amb el partit nacionalista i antiislamista SOM CATALANS. El jove es va defensar així: “Al 2015 no existia cap partit independentista de debò, i em van prendre el pèl. Vaig anar a dos o tres actes, vaig veure la situació i no hi vaig tornar”. – NM

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?