Joves estudiants amb idees empresarials innovadores

ideesinnovadores2

Un total de 171 estudiants dels instituts Banús i Forat del Vent i del col·legi Montserrat han participat enguany al Concurs d’Idees Innovadores Empresarials per a Joves organitzat pel Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Cerdanyola. I un any més han demostrat el seu talent amb projectes sorprenents que aposten per la sostenibilitat i la inclusió, entre d’altres.

1r PREM Ide 3è i  4t D’ESO per al projecte “CAMPECOLÒGIC” (Paula Mellado, Gema Burillo i Lucia Aparicio  de l’institut Gorgs). Aquest projecte es basa en recollir les fulles que cauen dels arbres i les plantes, i transformar-les en un compost ecològic que s’utilitzarà per crear zones verdes a la ciutat de manera sostenible. El projecte vol aprofitar els recursos naturals locals utilitzant l’energia solar, per donar ocupació a persones sense feina del municipi i  contribuir a la millorar del medi ambient i a que la ciutat sigui més neta i més sostenible.

1r PREMI de BATXILLERAT per al projecte “Recycled Boss” (Martina Romero, Luciano Buccio i Sofia Sánchez de l’institut Forat del Vent). Cadena de botigues de marca de roba urbana repartides per Cerdanyola, que neix amb la missió de concienciar sobre la importància del reciclatge, dissenyant, fabricant i  venent  roba i complements, fets amb material reciclat com: teles, plàstic, bosses, llaunes d’alumini etc. L’objectiu és treure i donar una segona vida a tots aquells materials que sense reciclar poden ser perjudicials pel medi ambient.

Els 2n PREMI de 3r i 4t d’ESO per GUIDEWAY (Guillem Acosta, Yeray Martínez i Laia López Singler de l’institut Banús): aplicació amb un assistent digital que ajuda a les persones amb discapacitat auditiva i visual a guiar-se a través de la ciutat , a localitzar-se en cas de pèrdua i amb sistema d’avís davant dels senyals de tràfic.

2n PREMI de 1e  de BATXILLERAT per CALISTA (Adrián Nicolàs i Ivan Budi de l’institut Gorgs): Plataforma web especialitzada que fa d’intermediari entre els joves que tenen l’edat mínima per treballar connectant-los amb famílies i negocis locals, sempre respectant els drets i deures de les persones treballadores per aconseguir treball digne i creixement econòmic.

Enguany el jurat ha considerat distingir amb l’Accèssit Extraordinari, en la categoria de 3r i 4t d’ESO, per la seva qualitat, al projecte BIOROBA (Daniela Riba, Carla Collado i Aimar Bou del Col·legi Montserrat). Es tracta d’una empresa que fabrica roba inclusiva, a través de la transformació dels plàsticsque no es reciclen. La producció és a escala local amb utilització d’energia solar. L’objectiu d’aquest projecte és contribuir a frenar l’arribada dels plàstics al mar i la inclusiós ocial de les persones.

“Sou 171 estudiants participants que fareu que aquesta Cerdanyola del Coneixement sigui possible”, destacava Aurora Redondo, representant de Cerdanyola Empresarial, que recordava als joves estudiants que “l’actitud multiplica els coneixements”. Per part de Cerdanyola Comerç i Serveis, Xavi Olivé posava en valor la gran tasca que fan el comerç i la restauració locals. “La pandèmia ens ha fet veure els seus valors i el seu paper cohesionador de la societat”, recordava. “El nivell que heu posat sobre la taula és molt alt, són uns projectes molt macos plens d’il·lusió innovació”, assegurava la regidora de Promoció Econòmica, Carme Arché. Per al regidor d’Educació, David González, el concurs “posa en valor el treball i l’actitud dels joves emprenedors que tenim al municipi” i recordava als joves que “Cerdanyola Ciutat del Coneixement ha de ser l’esfera que doni oportunitats al vostre talent”. Finalment, l’alcalde Carlos Cordón també lloava els joves: “Heu demostrat una vegada més que a Cerdanyola tenim moltes idees per encarar el present i el futur. L’educació i el coneixement esdevenen cabdals pels reptes de futur”. També assegurava als participants que són “afortunats” de viure a una ciutat com Cerdanyola perquè “creiem que té un potencial que no té ningú més” i els animava a “aprofitar les oportunitats que ofereix la ciutat”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?