Josep Maria Ribelles presenta un petit tast del seu nou treball

a8d0ef5be4cf3931cfa015ddb11dde9d

L’arpista cerdanyolenc va omplir l’espai Vi en la presentació del disc ‘Enllà’, on torna a col·laborar amb l’acordionista basc Kepa Junkera

Amb l’Espai Vi ple, l’arpista cerdanyolenc Josep Maria Ribelles va oferir un petit tast del seu nou treball ‘Enllà’. “Només toco un parell de temes perquè us quedeu amb les ganes de venir al concert que farem a Cerdanyola”, explicava Ribelles, que torna a col·laborar de nou amb l’acordionista basc Kepa Junkera.

Els dos grans mestres de la música folk ja van treballar junts en Triki-Arp, una original proposta de fusió. Una col·laboració que no té res a veure amb la que ara presenten. “És un disc fantàstic amb arpa i trikitixa”, remarcava Ribelles, que recordava que el disc va néixer va tres anys quan va començar a gravar alguns temes. “Després vaig trucar al Kepa i vam començar a treballar plegats, ell em va suggerir que si posàvem les seves percussions necessitàvem una segona arpa per complementar la neogòtica”’, apuntava Ribelles. El resultat és un disc de 10 temes: “La meitat estan inspirats en la tradició catalana i la resta no ho estan”. El treball compta amb la col·laboració de Marina Rossell, les veus de les Sorgiñak i l’Heura Gaya. “Està pensat per fer directes”, concretava el músic cerdanyolenc. La meitat del disc ha estat gravat a l’estudi cerdanyolenc Wheelsound Studio i l’altra a Vizcaya.

QUI ÉS?

Ribelles ha participat en diverses formacions folk com ara L’Ham de Foc o Solatge. Al 2011 va editar el seu primer disc en solitari, ‘Ondines ballen’, treball que va estar inclòs a la llista dels 10 millors discs folk 2011 per la revista especialitzada ‘Sons de la Mediterrània’. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?