Josep Maria Riba, investit president de l’EMD de Bellaterra

WhatsApp Image 2023-06-19 at 12.09.16
Josep Maria després de ser investit president de l’EMD de Bellaterra / F. Ajuntament

Josep Maria Riba ha estat investit president de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra després d’haver-se imposat a les eleccions del 28 de maig amb 817 vots.

Dissabte es va constituir la Junta de Veïns de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra, sorgida de les urnes del 28 de maig. Josep Maria Riba, candidat a la presidència per Bellaterra Endavant (BE), va ser investit president en una sessió constitutiva que va comptar amb la participació de l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón.

Durant la sessió de constitució també van prendre possessió com a vocals veïnals Norman Portell, Chus Cornellana, Jordi Macarulla, Gemma Moliner i Lorena de la Peña per Bellaterra Endavant (5); Carles Treginer i Guillem Nadal per Gent per Bellaterra (2); i Laura Batalla per Esquerra Republicana de Catalunya (1).

Josep Maria Riba agafa el relleu de Ramon Andreu, qui ha estat president de l’EMD Bellaterra des de la seva creació l’any 2010. En els comicis del 28 de maig va haver un canvi de paradigma a Bellaterra i el nou partit Bellaterra Endavant va ser el mes votat a l’Entitat Municipal Descentralitzada a on es vota de forma directa el president i els vocals surten de les llistes de les candidatures presentades a les eleccions municipals més votades a Bellaterra. En els comicis de maig a BE va obtenir 574 vots, GxB 233, ERC 112, Junts 110, PSC 99, PP 66, Impuls 64, VOX 55, Guanyem 23, Valents 18, ECP 16 i Cs 1.

Cordón va felicitar a la nova representació veïnal i al seu president i els va brindar l’ajuda de l’Ajuntament per treballar plegats. Cordón va destacar que “volem arribar a acords i que els lligams entre Cerdanyola i Bellaterra siguin cada vegada més curts”.

Riba va tenir paraules d’agraïment per a la seva família, el seu equip de treball i per a l’Ajuntament de Cerdanyola “per la seva excel·lent acollida”. Riba va avançar que el seu objectiu és “trencar amb l’estacament crònic en infraestructes, cohesió social, relleu generacional i el distanciament amb Cerdanyola”. Per al nou president de l’EMD Bellaterra “és imprescindible fer bé les competències actuals per demanar de noves”.

El medi ambient, un dels pilars

Riba va explicar durant el seu discurs d’investidura que un dels pilars de la seva gestió serà el medi ambient doncs “Bellaterra està envoltada de boscos”. La primera acció que farà la nova executiva en aquest àmbit serà el proper 28 de juny, el Dia Mundial de l’Arbre, i decidiran a on plantaran 4 nous arbres: un pi, un roure, una alzina i un avellaner.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?