Jornades de portes obertes al nou tanatori de Cerdanyola

Tanatori_Cerdanyola3

Cerdanyola per fi comptarà amb un nou tanatori que conviurà a la mateixa parcel·la que el cementiri. Les obres que s’han dut a terme també han inclòs la remodelació de l’actual cementiri ja existent amb la incorporació de 660 nínxols nous. Les instal·lacions s’obriran aquest dilluns, però dissabte i diumenge (de 9 a 13 hores) es faran unes jornades de portes obertes.

Amb més de 150 anys d’experiència al territori del Vallès Occidental, l’empresa familiar Truyols Serveis Funeraris ha estat la responsable de la construcció del tanatori. L’espai oferirà quatre sales destinades a les sales de vetlla dels difunts, una sala oratori multiconfessional i una àmplia zona d’aparcament cobert, entre altres serveis. D’aquesta manera, permetrà a la població de Cerdanyola acomiadar al seus éssers estimats a la pròpia localitat, sense haver-se de desplaçar al Ripollet, com succeïa abans.

A més del nou tanatori, també s’ha remodelat el cementiri, tot afegint 660 nínxols. Totes aquestes instal·lacions conviuran en una mateixa parcel·la, la qual compta amb una superfície de 12.632m2. L’espai es divideix entre el destinat a l’ús propi del cementiri, agrupant el nucli històric amb l’Església de Sant Martí i les bateries de nínxols i, d’altra banda, l’ampliació del límit del recinte actual amb la urbanització i construcció de noves bateries de nínxols del cementiri.

UNA NOVA INFRAESTRUCTURA

El nou tanatori té una superfície de 3.595,26 m2, distribuïts en planta baixa 1.090.75 m2, planta coberta badalot 47 m2, planta semisoterrani -1 de 1.286,36 m2, i soterrani -2 de 1.171,15 m2. Es tracta d’una edificació amb façana curvilínia seguint l’alineació del carrer Boters d’aproximadament 52,92 m de longitud corresponent al hall general del tanatori.

A la planta baixa es desenvoluparà el programa funcional del recinte, sent l’accés principal del tanatori i el hall on conflueixen totes les sales i la zona d’atenció al públic. La planta coberta servirà per albergar diferents serveis, agrupant escales i vestíbuls. Les plantes semisoterrani i soterrani serviran pel funcionament intern del tanatori, així com també zona d’emmagatzematge, però també disposaran de 75 places d’aparcament per rebre al visitants.

L’ÀREA FUNERÀRIA

Les obres de la creació del nou Tanatori així com la remodelació del cementiri ja existent van començar al mes de febrer de 2019 i han finalitzat aquest any. La nova infraestructura permet situar el Tanatori i el Cementiri en el mateix espai, habilitant així un sol recinte funerari a la ciutat.

MÉS INFORMACIÓ

Per obtenir més informació sobre els nínxols disponibles o bé els serveis de vetlla i altres serveis funeraris, la ciutadania de Cerdanyola del Vallès pot contactar amb Truyols al telèfon d’atenció 24 hores, el 900.101.368.

Actualment, Truyols Serveis Funeraris posa a disposició de les famílies 21 sales de vetlla i 5 sales de cerimònies multiconfessionals repartides en 7 tanatoris localitzats a Sant Cugat, Ripollet, Rubí, Sta. Perpètua de la Mogoda, Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Cerdanyola.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?