Jordi Miró aposta pel diàleg per “generar confluències i millorar així la ciutat”

8835fed4de3847a26822c5cc338a0cab

El primer compromís de Jordi Miró com a candidat d’ICV-EUiA a l’alcaldia és “intentar quie a Cerdanyola la política sigui més humana”. Així ho assegurava en la seva presentació oficial a l’Ateneu,  on també va remarcar que la seva aposta és “el diàleg per generar confluències i construir una ciutat millor”. La coordinadora nacional i portaveu d’ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, obria l’acte tot afirmant que els ecosocialistes “són denúncia i alternativa”, “han treballat per ser proposta” i són capaços de “fer les coses diferents a com s’està gestionant la política de manera general”.

QUÈ VOL FER ICV?
Més ajudes econòmiques i beques, millora als barris del riu Sec, multar als bancs per tenir pisos buits, Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), reforma de la zona esportiva municipal de les Fontetes, l’augment de les expedicions de la línia B2 al Taulí i la reforma del Casal de Joves o la millora de l’ocupació són, per a ICV, les seves aportacions principals als quatre anys al govern municipal. Amb aquesta feina com a aval, Miró responia a diferents preguntes de ciutadans i anunciava que el mapa d’equipaments esportius s’ha de planificar des del principi amb les entitats esportives, que cal aprofundir en la línia de tarifació social iniciada, que la ciutadania hauria d’opinar sobre el futur ús de Ca n’Altimira en “un clar exemple de participació real” i que cal un “model clar” de comerç a la ciutat. “Des del govern hem treballat perquè no es faci un macrocentre comercial al Centre Direccional, aquest no és el nostre model i rebutjarem la instal·lació de grans superfícies comercials a la ciutat”, remarcava l’alcaldable. Per a Miró també és necessari revitalitzar òrgans de participació com els consells municipals, sense oblidar el “diàleg del dia a dia”. Per a l’alcaldable, “la política ha de ser patrimoni de tothom, com ho ha de ser la ciutat”, i en aquesta línia, apuntava que “la política es fa a la sala de plens, però sobretot al carrer”.

Miró, que assegurava que optar a l’alcaldia és el “repte més apassionant” que ha viscut, feia una crida als militants i simpatitzants: “Per ser un bon alcalde necessito actiu tot el nostre potencial, que és l’experiència i la renovació que representem”.

ACORD QUASI TANCAT AMB MES
Durant l’acte, Miró també va assegurar que, respecte a possibles acords amb forces d’esquerres, ICV està disposada a “obrir-se per garantir converses necessàries” i que està a punt de tancar un acord amb MES (Partit dels socialistes sobiranistes): “No ens tanquem a altres aliances, però ens està costant perquè tenim la motxilla de govern i això ens fa menys atractius per a alguns”.

TORNA A DEFENSAR l’ACTUACIÓ EN EL CAS ALTIS
Sobre la imputació de l’exalcalde d’ICV, Toni Morral, i l’exregidor ecosocialista Santi Cayuela per un “presumpte delicte de prevaricació” en la investigació oberta per les concessions de l’any 2008 de l’Altis i de la piscina de Montflorit, Miró es va mostrar indignat: “Van prendre una decisió que jo tornaria a prendre, tenen les mans molt netes”. El candidat a l’alcaldia assegura que no se li caurien els anells “per prendre decisions amb benefici social, malgrat que no siguin jurídicament correctes”. Perquè, per sobre de tot l’objectiu és fer de Cerdanyola el millor lloc per viure: “Mentre hi hagi una sola persona en risc de ser desnonada o a la cua de l’atur no dormiré tranquil”.

ELS MAJORS D’EDAT PODRAN VOTAR LES PRIORITATS
D’altra banda, durant l’acte també es va fer públic que el 21 i el 22 de març totes les persones majors d’edat empadronades a Cerdanyola podran votar l’ordre de les prioritats del projecte de ciutat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?