Jordi Macarulla Candidat a l’Ajuntament per Convergents
ENTREVISTA ELECTORAL MACARULLA

1e05225eed30502e1f4540fba2cfd9c6

“Farem visible Bellaterra”

Fa 50 anys que visc a Bellaterra. Som cinc generacions les que hi vivim, dels meus avis als meus nets! Em considero un negociador pur. Ho porto a l’ADN, per trajectòria professional i per tarannà. Vaig presidir la Unió de Veïns de Bellaterra i vaig liderar el moviment de segregació dels anys 90. Ara, vull donar la volta a les relacions entre Bellaterra i Cerdanyola. Buscarem el punt d’equilibri.

Estic a favor del dret a decidir. Els bellaterrencs han decidit l’annexió a Sant Cugat i, com que respecto l’opinió dels meus conciutadans, dono suport a l’annexió.

 • Però es presenta a Cerdanyola
  Som conscients que pertanyem a Cerdanyola. Som Cerdanyola i ho serem durant molt de temps. I en un futur, qui diu que no seguirem a Cerdanyola?
 • Diu que vol donar la volta a les relacions entre Bellaterra i Cerdanyola
  He desenvolupat la meva carrera professional —Macarulla és Enginyer Industrial— com a gerent comercial d’una multinacional. Una part fonamental de la meva tasca era negociar contractes per tot el món. Aplicaré aquests coneixements. L’equilibri és la base del diàleg i la negociació, no hi ha ni guanyadors ni perdedors
 • Ni tant sols s’ha pogut acordar un nou conveni. Què ha fallat?
  La sintonia entre els dos governs, el de Cerdanyola i la presidència de l’EMD (Entitat Municipal Descentralitzada). Com a vocal de l’EMD he participat en les negociacions: Hi han moltes coses que no s’han fet per Bellaterra, inclòs el conveni, a causa d’aquesta greu falta de sintonia entre governs.
  Hi perdem tots
  Els últims 4 anys, per no dir 8, les fites per Bellaterra pràcticament són nules. Bellaterra segueix molt deixada, està descuida i deteriorada en espai públic i infraestructures. Hi perdem tots i això disminueix significativament el valor de les nostres cases.
 • Pot ser que tanquem l’EMD
  L’EMD s’ha de conservar! Si des de Cerdanyola no es faciliten les coses, s’agreuja l’enfrontament. Hi han massa accions que ratllen la legalitat.
 • Quina solució proposen
  Transferir més competències. Fem bandera del diàleg i tenim bona disposició per negociar. Volem aconseguir un nou conveni, la cessió de competències i el finançament adequat per gestionar-les.
 • Amb quins objectius és presenten a les municipals de Cerdanyola
  Som una comunitat de gairebé 3.000 habitants i amb fets diferencials importants, però a Cerdanyola no tenim ni veu ni vot. S’han fet dotzenes de plens i en cap, s’ha parlat de Bellaterra! Si entrem al ple, la farem visible.
  La nostra prioritat és el govern de l’EMD, però també ens presentem a l’Ajuntament de Cerdanyola. Tenir representació al ple, amb veu i vot, facilitarà l’entesa i la defensa dels interessos de Bellaterra.
 • Ha fet menció a fets diferencials. Què singularitza Bellaterra?
  Per mi, l’estil de vida. No em refereixo al poder econòmic sinó a la forma de percebre la vida. A Bellaterra hi ha un sentit horitzontal mentre que a Cerdanyola, com en qualsevol ciutat, la concepció és vertical.
  La ubicació geogràfica, la separació física entre Bellaterra i el centre de Cerdanyola. En època dels pares ja estava aïllada! Si afegim que les connexions són pràcticament inexistents és natural el flux de veïns cap a Sant Cugat o Sabadell, on hi ha ferrocarril i més oferta d’oci, consum i cultura. Amb el metro del Vallès hi haurà trens cada cincs minuts! Després de generacions amb els mateixos hàbits, Cerdanyola desapareix.

Jordi Macarulla encapçala la llista de Convergents, el partit creat per l’exconseller de Justícia en l’etapa d’Artur Mas, Germà Gordo, a l’Ajuntament de Cerdanyola. Escull per a fotografiar-se l’edifici de l’EMD, a Bellaterra

Judit Josa

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?