Jordi Bonet presenta ‘El torn dels innocents’, la seva primera novel·la

jordi-bonet-amb-la-seva-novella-a-una-de-les-llibreries-de-la-ciutat

L’escriptor Jordi Bonet presentarà a la ciutat el seu primer llibre, El torn dels innocents. L’acte de presentació del llibre l’organitza l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, a través del Pla director de Lectura i es durà a terme el dimecres 15 de desembre a les 18:30h a la Biblioteca Central. El libre ha estat autoeditat i es pot comprar a les llibreries Éfora i l’Aranya.

L’escenari de la trama transcorre entre l’ambient burgès i dels baixos fons dels pinxos i la prostitució, i el moviment anarquista que hi havia a la Barcelona dels volts de la 1a Exposició Universal de 1888, alternant amb les passions i traïcions de la Cuba revolucionària de finals del segle XIX. La història parteix d’un acte d’amor cruel perquè l’Elvira, la protagonista, es veu obligada a abandonar la filla per salvar-la. A partir d’aquí sabrem de la relació amorosa que viurà amb l’Enric, i coneixerem la Lola, una prostituta que la portarà al mateix infern, però que després es convertirà en amiga i confident.

La novel·la, dura i dramàtica, encara que també optimista i positiva, parla de l’amistat i la lleialtat de dues dones resilients, i de l’amor en el sentit més ampli de la paraula, ja que es presenta com la gran aspiració humana d’unes heroïnes que no deixaran de lluitar per allò que estimen, encara que els faci enfrontar-se als prejudicis de la societat imperant.

Es tracta d’una novel·la amb tocs dickensians i de Víctor Hugo, però amb un tarannà molt de la terra, en tant que serveix per recuperar la visió d’un determinat període de la nostra història. Està narrada amb un ritme àgil, una prosa entenedora i càlida i unes escenes ben ambientades i carregades d’emoció i suspens que et transportaran a la Barcelona bulliciosa i avantguardista de l’època.

Bonet va ser professor del Servei de Català de Cerdanyola del Vallès durant 10 anys, del 2010 al 2019.

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?