Javier Lafuente: “Necessitem un nou model de finançament universitari”

FB_IMG_1605297999022

En l’acte d’investidura com a nou rector de la UAB, Javier Lafuente ha fet una crida a ser “innovadors, disruptius i capdavanters” a tota la comunitat universitària i ha expressat el seu orgull per ser el rector d’una institució que “ha passat de ser una universitat jove a ser una gran universitat”. La cerimònia s’ha desenvolupat aquest matí al Rectorat amb un aforament restringit i ha estat retransmès en directe per streaming. El catedràtic d’enginyeria química ha pres possessió del càrrec de rector de la UAB en un acte que ha comptat amb la participació del conseller Ramon Tremosa, l’exrectora Margarita Arboix i l’alcalde Carlos Cordón.

Lafuente s’ha referit a la situació que imposa l’actual pandèmia tant a l’educació superior com al conjunt de la societat i ha tingut “un record molt personal de totes les persones de la nostra comunitat i dels seus familiars que ens han deixat” a causa de la COVID-19. Pel que fa a l’afectació que pateix la universitat, ha reflexionat que “la situació del 2021 està plena d’interrogants” i ha denunciat que “l’emergència del moment ha impedit avançar en un nou model de finançament per a les universitats” per reivindicar a continuació que “necessitem aquest nou model” per superar l’actual que, entre altres aspectes, “és molt injust per a la nostra universitat” atesa la singularitat que suposa la gestió del campus. Lafuente ha declarat també que la situació de pandèmia “ha posat de manifest la confiança que la societat diposita en la ciència” i ha afirmat que “el que cal ara ja no és tan sols adaptar-nos als canvis sinó fer un pas per liderar-los” treballant “conjuntament amb la societat, no únicament per a la societat”.

El rector ha anunciat els aspectes principals de l’actuació de l’equip de govern de la UAB en aquest nou període, tot assegurant que “és una prioritat” del seu mandat “rejovenir i estabilitzar la plantilla” i destacant, entre d’altres objectius, una gestió integrada de les persones, repensar el model de dedicació docent i tenir com a premissa garantir la igualtat d’oportunitats de l’alumnat. I s’ha referit també al repte que suposa, en el terreny de la internacionalització, el desplegament de l’ECIU University en col·laboració amb onze universitats europees més.

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?