Javier Guijarro: “La moda és una forma de canalitzar les meves idees creatives”

WhatsApp Image 2023-04-13 at 10.14.19

Té  22 anys i tot i que només fa sis mesos que va graduar-se en disseny de moda a l’ESDi de Sabadell, els seus treballs ja són virals. És l’autor de la faldilla que porta Bad Gyal al videoclip amb Quevedo i també ha dissenyat roba que han portat Rauw Alejandro i Karol G, entre d’altres. Un cerdanyolenc que s’ha obert pas en el sector de la moda confeccionant peces de roba que han generat milions de visualitzacions

Després de fer-te viral, toca preguntar-te com portes la fama.

No considero que m’hagi fet famós ni res d’això. He fet un treball i he rebut un reconeixement. És una motivació per seguir i per veure que el faig funciona, agrada i pot convertir-se en un projecte molt més gran.

Com la teva col·lecció de final de grau arriba a ser una faldilla de la Bad Gyal?

Jo havia de fer el treball de final de carrera i a mi sempre m’havia interessat el procés de creació de la marca. O sigui que quan em van demanar fer una col·lecció, en paral·lel jo desenvolupava teòricament la idea de la marca. Però la faldilla era un projecte de final de curs de fa dos anys. Des que vaig començar la carrera vaig professionalitzar el meu Instagram per ensenyar els meus projectes. Barcelona és gran, però el cercle creatiu està molt connectat i acabes establint vincles amb persones que han acabat formant part de l’equips creatius de la Bad Gyal o la Karol G.

Què caracteritza el teu estil?

Té molt de respecte als clàssics d’home en quant a treballar molt la camisa o el pantaló clàssic, també el teixits clàssics… M’interessen els clàssics d’home. Però a la vegada teniu un estudi bastant important de siluetes i volum. Potser es podria definir com el punt intermig d’allò clàssic de l’home i una silueta escultòrica.

Què és la moda per a tu?

Òbviament és un mitjà d’expressió del que soc o fins i tot del que vull arribar a ser. També és una forma de canalitzar les meves idees creatives. Crear moda  és un món que encara vull seguir explotant com a canalització de les meves idees creatives.

I sempre vas tenir clar que et volies dedicar a la moda?

No. Sempre havia tingut una part creativa que només sabia explotar en dibuixos. I sempre eren vestits, això sí. Quan vaig arribar a Batxillerat tenia en ment dedicar-me a Empresarials, però em vaig adonar que em passava més hores dibuixant que estudiant i vaig pensar que potser aquest era un camí per dedicar-me a aquesta indústria. Em vaig informar de tot perquè no sabia que es podia estudiar disseny de moda.

A qui t’agradaria vestir?

Rosalía, Asap Rocky, Rihanna, Alton Mason o Soto Asa… a molta gent!

Quin és el teu projecte de futur?

Estic treballant en presentar la meva col·lecció i no vull dir dates perquè potser no arribo. En el que queda d’any vull presentar una col·lecció, estic plantejant de veritat el tema marca i empresa.

Quina és la teva relació amb la ciutat? La gent et coneix?

Segueixo vivint a Cerdanyola i aquí tinc els amics de sempre. Ells saben el que faig i em donen suport. No crec que em conegui molta gent de Cerdanyola pel que faig, però últimament vaig sortint als mitjans i suposo que d’alguna manera van sabent el que faig. Realment no tinc ni idea si em coneixen a Cerdanyola.

T’agradaria presentar aquí algun treball?

Ara estic molt centrat en com muntar tot i el tema de presentar la col·lecció arribarà més endavant. Vaig estudiar al Carles Buïgas i després al Forat del Vent. Però estaria molt bé poder presentar algun projecte a Cerdanyola, que és la meva ciutat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?