Isidre Grau s’endinsa a Horta

223d3e825305be1390f95e96c8b494f2

L’escriptor cerdanyolenc acaba de publicar la novel·la ‘La ciutat dels solitaris’

Si amb la pentalogia ‘Els colors de l’aigua’ (Premi Sant Jordi 1985), l’escriptor cerdanyolenc Isidre Grau va crear sobre l’espai imaginari de Vinyes de Savall -reflex de les transformacions del Vallès-, amb ‘La ciutat dels solitaris’ (Gregal, 2017) s’endinsa a Horta amb un personatge ja conegut pels seus lectors: el Maurici Perera de ‘Els amants volàtils’ (2001).

La novel·la explora un grup familiar, teixit entre idealismes i oportunismes, des del 1930 fins a l’actualitat, “quan totes les herències es demostren bastardes i les noves generacions en paguen un preu potser massa alt”. En el seu últim treball Grau ofereix una mirada a quatre generacions per aclarir la desintegració familiar i, de passada, explorar els canvis socials i individuals dels últims vuitanta anys fins a la Babel actual. “Tot concentrat en tres blocs narratius i dos escenaris en plena transformació: la Barcelona que amb les Olimpíades va donar el seu gir més cosmopolita i una Costa Brava abonada a l’especulació immobiliària”, explica.

Per què Horta?
Forma part de la química de la inspiració, remarca l’escriptor cerdanyolenc: “Només puc dir que buscava un lloc de descans dels burgesos barcelonins d’abans de la guerra, on situar la torre racionalista d’un arquitecte afí al GATCPAC, i el vaig trobar a l’Horta rural”.

PRIMERES PRESENTACIONS
Grau presentarà la seva darrera obra el proper 28 de març (a les 19 hores) a la llibreria Claret de Barcelona. L’autor estarà acompanyat de la presidenta del PEN Català, Carme Arenas. I el dimarts 4 d’abril, a les 19 hores, tindrà lloc la presentació a la Biblioteca Central de Cerdanyola. – Redacció

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?