Isidre Grau presenta la seva última novel·la al MAC

Foto-Isidre Grau-Biblio CER setembre19(1)

 

EEl nou llibre d’Isidre Grau, Setanta-tres dies amb el pare, és una novel·la intimista i inspirada en fets reals. Una nova novel·la especial que es presentarà en un acte que tindrà moltes complicitats avui dimecres (18.30 hores) al MAC. L’escriptora Maria Victòria Lovaina s’encarregarà de comentar els aspectes literaris, però també es comptarà amb la participació dels germans Pau i Carles Arbués Cazo, fills de José Arbués Posat. “Ell és qui em va explicar la història real en què m’he inspirat, i que dissortadament ja no està entre nosaltres”, recorda Grau.

El protagonista és un adolescent que es refugia amb el seu pare en plena natura per fugir de les devastadores conseqüències de la Guerra Civil espanyola. Durant aquest període de temps, el fill se sotmet a una formació obligada a càrrec d’un pare ferit emocionalment i molt exigent. A l’epíleg l’autor remarca la importància del “paper de la naturalesa en la formació humana” i que es tracta d’una “reivindicació molt personal: mentre vivim encara som a temps de desfer silencis”. Tal com apunta Maria Barbal al pròleg, Setanta-tres dies amb el pare destaca, sobretot, per “les petites aventures enmig d’una Natura sobirana” que ens evocarà, inevitablement, Walden de Thoreau.

 

Aquesta és la segona novel·la que l’Editorial Trípode publica d’Isidre Grau. L’any passat, en plena pandèmia, va sortir a la llum Un dissabte de primavera, un convit optimista a la reflexió sobre les fronteres entre l’amor i les diferents maneres d’estimar.

Qui és Isidre Grau?

Isidre Grau (Sabadell, 1945) és autor de disset novel·les, entre les quals destaquem la pentalogia d’Els colors de l’aigua (Premi Sant Jordi 1985), La ciutat dels solitaris, L’home que perseguia la veritat i Un dissabte de primavera.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?