Isidre Grau guia el lector per ‘La ciutat dels solitaris’

139702ff92e93f29d84ebf976a5dfd8f

La reconstrucció de la història que la nissaga dels Perera va viure a la Vil·la Caterina, una torre situada al barri d’Horta, és l’eix central del nou llibre d’un escriptor que no necessita presentació a Cerdanyola, Isidre Grau. Amb la companyia de Rosa Cases, en representació de l’Editorial Gregal, i l’assagista i professor universitari Jaume Aulet, Grau va presentar ‘La ciutat dels solitaris’ dimarts passat a la Sala Enric Granados de la Biblioteca Central.

ARQUITECTURA I CANVIS D’ÈPOCA

La novel·la narra la història d’un vell conegut pel lector, en Maurici Perera, un dels personatges dels ‘Amants volàtils’ i oncle del protagonista de ‘La ciutat dels solitaris’, en Pere Perera. Amb la intenció de recuperar la seva identitat, perduda en un accident de trànsit, en Pere s’instal·la als apartaments on, abans de la Barcelona olímpica, s’hi alçava la Vil·la Caterina. “La meva intenció era reflectir com el concepte d’arquitectura marca els canvis d’època”, apuntava l’autor. Així doncs, la darrera obra de Grau és el record d’un paratge a l’ombra del creixement desmesurat de Barcelona, una ciutat laberíntica víctima del desordre causat per la societat líquida.

Tal com va destacar Jaume Aulet, “la ciutat moderna també esdevé un laberint per on el protagonista es passeja amb la intenció de reconstruir el seu passat”. De la mateixa manera, Grau crea un món novel·lístic format per un entramat de veus narratives que requereixen un cert esforç per part del lector. Tot i que Aulet va evidenciar que actualment l’esforç no està de moda i que la literatura és vista com un entreteniment, “a ‘La ciutat dels solitaris’ no et perds perquè l’autor sap on vol anar a parar i com ens hi vol portar”. – OC

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?