Isidre Grau: “Està de moda buscar la veritat perquè no sabem on està”

e0cf1cb2df2eeff97a260e0ea0561b69

Una sala Enric Granados plena acollia la presentació a Cerdanyola de ‘L’home que perseguia la veritat’ d’Isidre Grau. Una novel·la que defuig les etiquetes – “no vull que sigui novel·la negra, tot i que té la base de la intriga”, remarcava- i  que té Sant Feliu de Guíxols, Castell d’Aro i Cerdanyola com a espais literaris protagonistes.

L’home que persegueix la veritat, el protagonista de la història, és l’Andreu Novell, un jubilat vidu a punt de fer noranta anys, que viu sol en una caseta de Sant Feliu de Guíxols i que està obsessionat per aclarir l’autoria d’un assassinat del que es va autoinculpar falsament el seu antic cap, el pintor Eduard Vilamateu. “Està de moda buscar la veritat perquè no sabem on està”, assegurava Grau, que ja avançava als lectors que el protagonista en va trobar més d’una. El fet que qualsevol veritat és relativa és la primera qüestió de fons que el cerdanyolenc ha volgut tractar a la seva última novel·la. Les altres dues són que la necessitat de transmetre l’experiència vital i  on cal posar els límits en les relacions entre amo i servent. El també escriptor i professor Antoni Dalmases va ser l’encarregat de conversar amb Grau per presentar l’última obra de Grau, de qui va destacar la “visió cinematogràfica que fa de les escenes”. En aquest sentit Grau apuntava que en aquesta novel·la va intentar que “el present tingués més pes i que els viatges al passat fossin com una seqüència”. Tot i que no es van desvetllar molts secrets de l’argument, el cerdanyolenc va alertar d’un detall del final: “La novel·la acaba amb una exposició al MAC de Cerdanyola”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?