IMPULS ja té candidata i programa

WhatsApp Image 2023-03-06 at 09.10.24

Amb una aposta per les polítiques Km0 es presentava oficialment la Iniciativa Municipal de Persones Unides Lliurement i Solidària (IMPULS), una nova formació liderada per dones que irromp a Cerdanyola i a Sant Cugat amb la mirada posada en les properes eleccions municipals. L’advocada Elisenda de Clascà serà la candidata als comicis cerdanyolencs i ja té un programa definit.

“La veu dels ciutadans de Cerdanyola” és l’impuls de la nova formació i fruit d’escoltar-la des de fa temps han elaborat el seu programa electoral. Un document que es pot consultar al web https://impuls-municipal.com/PROGRAMA-CERDANYOLA/ i de manera interactiva mitjançant un videojoc que han creat dos estudiants inspirant-se en el Pac-Man dels anys 70. “És una manera d’acostar-nos als joves”, destacava la candidata d’un partit que creu que s’ha d’acabar amb una administració lenta perquè “la burocràcia està frenant a la ciutat”. En aquest sentit, IMPULS aposta administració ràpida, eficaç i digital.

EQUILIBRI

IMPULS no es defineix ni de dretes ni d’esquerres: “Creiem en l’equilibri, en el dinamisme i en que cada municipi té el seu punt mig”. Durant la presentació del programa -que articulen en els eixos educació, maternitat i infància; habitatge i urbanisme, comerç, cultura, seguretat, solidaritat sostenible, medi ambient, sanitat, ocupació i transport- Clascà va assegurar que l’àmbit de la salut és “especialment important” a Cerdanyola i apuntava la necessitat d’ampliar el servei dels Centres d’Atenció Primària i la construcció de l’hospital Ernest Lluch. En l’àmbit d’habitatge, Impuls aposta per incentivar el lloguer i crear un centre municipal d’ajuda a l’habitatge.

La formació també proposa mesures com la bonificació de l’IBI als majors de 80 anys o a les famílies amb nens de 0 a 3 anys, la millora de la xarxa de casals i residències de gent gran i la creació de ludoteques municipals “per a la guarda d’infants, que seran bonificades per als progenitors monoparentals que ho necessitin per motius laborals i estiguin en situació de vulnerabilitat”. També volen la gratuïtat del transport públic cap al campus universitari i proposen estudiar la creació d’un bus d’oci nocturn de cap de setmana UAB-Cerdanyola-Sant Cugat.

En l’apartat del comerç, Impuls vol recuperar la vitalitat de l’avinguda Catalunya – “Compte amb l’Avinguda de Catalunya, se’ns està morint!”, alertava Clascà- amb una la peatonalització del carrer que redirigia els vehicles per la llera del Riu Sec. Entre les seves propostes en l’àmbit del transport, destaca l’aposta pel Tramvallès, un tramvia que connectaria Cerdanyola, la UAB, Renfe, Ferrocarrils Catalans i Sant Cugat.

En l’àmbit de cultura i esports defensen la millora i l’increment dels equipaments esportius, la millora i ampliació de l’abast territorial del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola, incrementar les dotacions a les colles municipals com a eixos vertebradors de la cultura i tradició local, impulsar la creació d’uns Jocs Olímpics Municipals de Cerdanyola i estudiar la construcció d’un gran poliesportiu que també pugui donar servei a d’altres municipis de la zona.

A més, IMPULS anunciava que properament es presentarà un programa electoral per barris. Però ja van avançar que una de les seves propostes és iniciar una projecte per aconseguir el soterrament de l’estació de RENFE de Cerdanyola.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?