Illa: “Hem de tenir molta serenitat perquè estem fent les coses bé”

festarosa

Després de dos anys de parèntesi per la pandèmia, el PSC ha tornat a omplir la Pineda de Fontetes amb l’onzena Festa de la Rosa. Ball, fideuà i la presència del primer secretari del PSC, Salvador Illa van ser els protagonistes. “El govern de la Generalitat ha de deixar de barallar-se i escoltar els alcaldes, com el de Cerdanyola, que saben què vol la gent: que es generi prosperitat, que no es deixi ningú enrere i que es garanteixin espais públics de seguretat i convivència”, destacava el líder socialista català, que oferia el suport del seu grup parlamentari perquè el CAP Fontetes recuperi tots els seus serveis.

“En un context complicat i amb la Generalitat en contra dels Ajuntaments encara té més valor la tasca que feu els alcaldes”, assegurava Illa, que apuntava que davant les eleccions municipals “hem de tenir molta serenitat perquè estem fent les coses bé”. Ara, al PSC li queda un any per treballar i governar. “I als llocs on estem a l’oposició hem de ser útils i constructius. I finalment, hem de pensar en les nostres propostes per als propers quatre anys”, valorava. Per a Illa, la fórmula és senzilla: “Parlar amb la gent, governar, ser útils, tenir serenitat i rendir comptes amb la ciutadania. El PSC ha d’enfortir-se i ampliar-se sense por i també tenir ambició”.

En una atenció prèvia a la premsa, Illa va criticar l’encreuament de declaracions d’ERC i Junts. “Em sorprèn que partits amb responsabilitats importants de govern comencin a barallar-se. Si us plau, governin”. Illa també va insistir en el fet que l’acord per la llengua que estableix el castellà com a llengua curricular compleix la sentència del 25% i que no s’ha fet “per incomplir” les resolucions judicials. Quan es compleix un any de la investidura de Pere Aragonès, el socialista assegura que no s’ha pres mesura “tangible” que hagi canviat la vida de la gent. “Quina cosa concreta puc explicar avui als habitants de Cerdanyola que hagi millorat la seva vida i que hagi estat una decisió del govern del president Aragonès?”, s’ha preguntat.

“La dreta té por a l’educació i a la cultura. Cerdanyola va ser una de les primeres ciutats del món que va signar la Carta de Ciutats Educadores”, recordava l’exalcaldessa de Cerdanyola, Cristina Real: “Ara l’alcalde està aconseguint grans coses, té projectes, un cap privilegiat, un equip i un tarannà proper. Hem comès errors, però som el partit que pot arribar a tota la societat i ajudar a les persones que més ho necessiten”.

“El que fem aquí demostra que som el primer partit de Catalunya i el de Cerdanyola”, remarcava el diputat en el Parlament de Catalunya i portaveu del grup municipal del PSC, David González, que indicava que els socialistes fan polítiques “de canvi de vida de la gent” i són capaços d’arribar a acords com el de la defensa de l’ús de les dues llengües oficials de Catalunya: “A Catalunya es parla el català i el castellà, i hem portat l’exemple que es pot defensar el català sense atacar el català com defensen el castellà sense atacar el català”. En aquest línia, reivindicava que han aconseguit arribar a acords i fer política útil des del Parlament, des del govern d’Espanya i des dels Ajuntaments. “A Cerdanyola hem posat en primer lloc la dignificació de l’espai públic, la seguretat ciutadana i les ajudes quan més es necessitaven”, recordava González que recordava que des del Parlament han presentat una proposta per recuperar el 100% dels serveis sanitaris del CAP Fontetes i també perquè les inversions pendents a les escoles de Cerdanyola es puguin realitzar. “No se’ns oblida que Cerdanyola necessita l’Hospital Ernest Lluch”, afegia.

L’alcalde Carlos Cordón destacava que la Federació del PSC del Vallès Occidental està preparada per ser la força majoritària a la comarca. “I a Cerdanyola, també. Com sempre hom hem estat”, apuntava Cordón, que explicava que Real, la primera dona alcaldessa de Cerdanyola, representa els millors valors que ell vol assumir. El batlle també lloava González: “Ho tens tot per fer el que vulguis i que tots gaudim de les teves capacitats per millorar la vida de les persones”.

Cordón: “L’any vinent necessitem una gran majoria per continuar fent avançar Cerdanyola”

Quan falta un any per a les eleccions municipals, Cordón confessava que el PSC no té “xip de campanya”, però ha de començar a posar en valor tot allò realitzat en aquests tres anys: “Hem recuperat l’esperança i l’orgull de ser de Cerdanyola, l’estabilitat política, la transversalitat i el fet d’estar al costat de la gent”. I això, afegia, és el que continuaran fent: “Perquè l’any vinent necessitem una gran majoria per continuar fent avançar Cerdanyola. Aquesta ciutat no es construeix en quatre anys”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?