I Tast de Cuina Mediterrània, nova proposta culinària

0aa2526f21d94ec0cf0dfc24eb7661b7

Cerdanyola torna a apostar per la gastronomia aquest cap de setmana a la plaça de l’Abat Oliba

Totes les coses tenen data de caducitat. Amb aquest convenciment el Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès i l’Ajuntament de Cerdanyola van decidir tancar l’etapa de la Mostra de Cuina i organitzar el I Tast de Cuina Mediterrània. “Ens havíem d’actualitzar”, destacava el president de la Junta Poblacional del Gremi d’Hostaleria, Antonio Castro. Així, la plaça de l’Abat Oliba acollirà la primera edició del Tast de Cuina Mediterrània els dies 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre.

Després de 20 anys de Mostra de Cuina, el I Tast de Cuina neix com el seu hereu, però no vol ser una simple continuïtat. “Calia una nova empenta per donar a conèixer l’oferta gastronòmica de la ciutat, ser valents amb una proposta més moderna”, explicava la regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro.

Dues nits i un migdia
En aquesta primera edició del Tast de Cuina Mediterrània tindrà dues parts diferents hi participaran un total de 19 bars i restaurants. La nit de divendres i de dissabte (de 20 a 23 hores) 13 restaurants de la ciutat oferiran les seves elaboracions a 3 i 4 euros. Les begudes tindran un preu 1,5 euros. Finalment, diumenge de 12 a 15 hores sis bars de la ciutat oferiran un vermut. La proposta neix “amb esforç i il·lusió”, assegurava Haro, mentre el Gremi d’Hostaleria es mostrava convençut de l’èxit de la iniciativa: “Si el temps acompanya, tot el que s’organitza al carrer de Cerdanyola funciona, és una oportunitat per mostrar la cuina de la ciutat”. El que sí es manté viu és l’essència amb la qual es va crear la Mostra de Cuina ara fa 20 anys: “Continuem apostant per la cuina mediterrània, però amb aquest format permetem que els bars també hi participin”. Des de l’organització s’apunten previsions optimistes amb unes 12.000 persones. “Al 2007 amb el Tasta Tapa es van repartir 24.000 tapes, va ser brutal”, recorden els restauradors.

Afectacions al trànsit
D’altra banda, la realització del I Tast de Cuina Mediterrània comportarà restriccions de trànsit i el canvi dels itineraris del transport de viatgers afectats. El passeig de Cordelles, entre els carrers Francesc Layret i Santa Marcel·lina, i el carrer Francesc Layret, entre els carrers Foment i la plaça de l’Abat Oliba restaran tallats a la circulació de vehicles. No es podrà transitar per aquests carrers entre les 19h del divendres 29 de setembre i les 16h del diumenge 1 d’octubre, tot i que l’accés als pàrquings del carrer de Sant Salvador i Francesc Layret si que estarà permès. Les línies urbanes i interurbanes d’autobusos que circulen habitualment pel carrer de Francesc Layret, es desviaran pel passeig del Pont, avinguda de la Primavera i avinguda de Sant Iscle. A més, les línies e3, B2 i N62 direcció Sabadell-UAB circularan per l’avinguda de Catalunya, carrer de Santa Anna i carrer de Francolí. En aquestes línies, quedaran anul·lades les parades de Lluís Companys, Altimira i Primavera-Torrent de les Flors i es desplaçarà a parada Primavera-Fontetes al pont del riu Sec. Les mateixes línies però direcció Ripollet i Barcelona circularan pel passeig de Cordelles, carrer del Foment, passeig de les Acàcies i avinguda de la Primavera. Les parades de Primavera-Acàcies i Sant Iscle quedaran anul·lades. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?