Homenatge ciutadà a Gabriel Escursell

portadaescursell

El Museu d’Art de Cerdanyola acollirà un homenatge a Gabriel Escursell, un dels principals fotògrafs que la ciutat ha tingut durant tota la seva història, el 18 de setembre a les 11.30 hores. Durant l’acte, organitzat per AFOCER i el GREC, es presentarà el llibre ‘Escursell, 52 anys fotografiant Cerdanyola’ i AFOCER lliurarà al fotògraf la insígnia d’or de l’entitat, que reben els socis que hi han format part durant 50 anys.

Durant cinc dècades, Gabriel Escursell va ser una de les figures de referència a diversos àmbits de la vida cerdanyolenca. Evidentment i en primer lloc com a fotògraf i responsable de diversos establiments de fotografia a la ciutat. Durant uns anys, va realitzar aquesta tasca conjuntament amb el seu germà Francesc. Posteriorment, i degut al gran èxit i elevat volum de negoci que van assolir les diverses botigues que la família gestionava, Francesc es va dedicar a gestionar el mercat de Ripollet i Gabriel es va quedar a Cerdanyola.

Aquí, a més de la seva tasca com a fotògraf, Gabriel Escursell va tenir durant molts anys un paper destacat tant a la vida cultural. Va ser, així, una de les primeres persones del poble que, en un moment el qual gairebé ningú s’ocupava d’aquest tema, va començar a recuperar i recopilar les fotografies històriques de la ciutat que eren disperses en mans de particulars i entitats. Moltes d’aquestes fotografies es publicaven, als anys 80 del segle passat, a les portades del Tot Cerdanyola. Va publicar, conjuntament amb Ramon Pla, el llibre ‘Recordant Cerdanyola’, amb les més interessants d’aquestes fotografies històriques.

Però Escursell va ser també una figura molt destacada en altres àmbits. Sobre tot, en el camp empresarial. Va impulsar algunes de les primeres associacions d’empresaris i comerciants de Cerdanyola. Com a resultat de tota aquesta tasca, durant els últims anys abans de jubilar-se va rebre un elevat nombre de premis i distincions atorgades per diverses entitats.

Durant els últims anys havia viscut fora de Cerdanyola. Ara, però, ha tornat al poble. Una circumstància que els responsables de les dues entitats que organitzen conjuntament aquest homenatge consideren que feia gairebé obligat organitzar un acte que, creuen, “és més que merescut, i possiblement s’hagués hagut de fer fa ja molt de temps”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?