Helena Solà: “Cal diàleg i capacitat negociadora i l’alcalde no en té”

549dfa53895c3908b16352e73edc2d26

ERC ha abandonat el govern de Carles Escolà de la mateixa manera que al setembre ho va fer el grup de CiU: denunciant la manca de negociació i de diàleg de l’alcalde. “Compromís no s’ha adonat que no estava governant sol i que nosaltres no rendim vassallatge a Carles Escolà, quan no hi ha un acord el que hi ha d’haver és diàleg i negociació i no imposició”, remarcava la portaveu republicana Helena Solà. Per a ERC, l’actitud de la formació de Carles Escolà ha estat “absolutament inconscient i irresponsable” perquè “no es pot governar una ciutat de les dimensions i la complexitat que té la nostra amb cinc regidors”. Quin canvi hi ha hagut a la ciutat en aquests dos anys?, es pregunten els republicans. “Si vols transformar la ciutat o tens majoria o capacitat negociadora i l’alcalde no té ni una cosa ni l’altra”, destacava Solà. En aquesta línia, Solà destacava que la relació amb Compromís ha estat difícil “ja abans de la investidura”, però que van apostar per entrar al govern per impulsar un canvi a la ciutat tot pensant que la formació d’Escolà canviaria l’actitud poc dialogant. “Però no ha estat així”, lamentava la portaveu d’ERC. L’alcalde és “incapaç de solucionar problemes” i no ha generat cohesió dins del govern, segons ERC, que apuntava que hi ha molts exemples més enllà de la situació de Cerdanyola Aparca. “Però per lleialtat al govern del qual formàvem part no farem un llistat de greuges”, afirmava Solà.  

ERC, que no renuncia “al canvi per Cerdanyola”, anunciava que no participarà en cap moció de censura i que farà oposició “crítica i constructiva” perquè “per fer les coses cal més que alegria, cal diàleg i capacitat negociadora i l’alcalde no la té”. Els republicans tenen clar que no faran “una oposició que eviti que la ciutat pugui millorar” i entenen que com a grup a partit que va guanyar les eleccions, el PSC “tingui ganes de governar” i “busqui aliats” per fer-ho.

Cerdanyola Aparca, el detonant de la ruptura

Més enllà de Cerdanyola Aparca, empresa mixta responsable dels aparcaments públics del municipi, des d’ERC asseguren que hi ha molts exemples que els han fet perdre la confiança en l’alcalde. Però sens dubte aquest va ser el detonat de la ruptura del govern. Dilluns 16 a les 13.15 l’alcalde compareixia davant els mitjans de comunicació per anunciar que encarregava informes complementaris al de secretaria sobre Cerdanyola Aparca que considera “tendenciós” i amb “greus omissions”. Vuit hores després, a les 21 hores, ERC enviava un comunicat on anunciava la seva marxa del govern.

Els informes complementaris que Escolà ha demanat a Serveis Jurídics, Serveis Econòmics, Servei de Contractació, a la interventora municipal i a una empresa externa s’han encarregat “sense prèvia consulta ni comunicació als regidors delegats de Serveis Econòmics, Intervenció, Contractació i Compres, ni de Recursos Humans”, asseguren des d’ERC. Però l’alcalde explicava que havia estat la seva decisió perquè l’informe de la secretària municipal “conté informació esbiaixada i voluntat tendenciosa per omissió de fets”. A més,  segons Escolà, l’informe “insinua” que ell era coneixedor del presumptes indicis penals. “Això és totalment fals” negava el batlle. Per contra, els republicans consideren que l’informe de secretaria “no és tendenciós ni amb greus omissions”. En aquesta línia l’exregidor de Serveis Econòmics, Dani Mallén, remarcava que l’alcalde havia estat advertit per ell fa mesos d’aquests presumptes indicis de delicte. “Això no es pot negar, està clarament documentat com a mínim des de l’octubre del 2015”, apuntava el republicà. ERC creu que en aquest tema “s’ha actuat per imposició de l’alcalde” i recorda que la formació va demanar un informe el mes de novembre després que Mallén assegurés a Solà que  “tenia una sèrie de sospites i no veia clar l’expedient”. Els republicans apunten que els dos socis de govern van acordar que si l’informe de la secretària parlava d’eventuals il·lícits penals es portaria a la fiscalia i Compromís no ho ha fet. “ERC de Cerdanyola ha complert degudament amb els seus deures, posant-ho en coneixement de la justícia, i esperem que, en breu, el mateix es faci pel màxim representant de l’Ajuntament de Cerdanyola”, remarquen.

Per contra, l’alcalde defensava que ha fet “el que havia de fer” i que enviarà una carta a la fiscalia per explicar que, com marca la llei, l’Ajuntament els remetrà l’informe de la secretària municipal conjuntament  amb la resta d’informes encarregats, perquè la fiscalia “pugui comptar amb tota la informació a l’hora d’avaluar la possible existència d’eventuals il·lícits penals en la constitució, funcionament i gestió de Cerdanyola Aparca”. Per contra, l’exregidor de Contractació, Iñigo Enterria, assegurava que el que hauria d’haver fet l’alcalde és posar en coneixement de la justícia un informe que parla de possibles delictes: “A partir d’aquí és la justícia qui ha d’actuar i decidir si demana altres informes, l’Ajuntament no pot presentar un informe que parla de delictes i uns altres que diuen que no perquè el jutjat no pot fer d’àrbitre”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?