Guanyem denuncia la manca de planificació del Departament d’Educació

3a93e06a79b58e8e24434c313eb7a045_L

La formació ha criticat durament la Generalitat de Catalunya per la falta de planificació del curs que avui s’ha iniciat. Des de Guanyem Cerdanyola entenen la dificultat de les decisions polítiques i tècniques que s’han de prendre des de la Conselleria d’Educació degut a la complexitat de la situació, però volen denunciar públicament” la manca de previsió, transparència i informació que hi ha hagut des del Govern de la Generalitat cap als mestres, pares i alumnes al conjunt del país”. Guanyem considera que el conseller Bargalló (ERC) no ha liderat políticament la resposta a la Covid, “especialment si tenim en compte que la conselleria ha disposat de 5 mesos per poder planificar el retorn a l’escola i ha utilitzat l’autonomia de centres, eix vertebrador de la LEC, per abandonar les direccions dels centres a l’hora de desenvolupar els protocols per l’inici de curs”.

En clau local, des de Guanyem posen sobre la taula, un any més, la proposta de municipalitzar les escoles bressol de la ciutat. Aquesta proposta, que es va treballar en profunditat durant el govern de Compromís per Cerdanyola a l’Ajuntament, “només requereix l’aprovació del Ple Municipal per a tirar-la endavant i permetria dotar a l’Ajuntament de millors eines per fer front a situacions com l’actual”. Malgrat tot, “el PSC i l’alcalde Carlos Cordón van decidir privatitzar de nou aquest servei, fet que implica reduir la qualitat del mateix”, destaca la formació en un comunicat on demana al PSC que “faci a Cerdanyola les polítiques progressistes que els veïns i veïnes de la ciutat necessiten”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?