Guanyem creu que el PSC ha renunciat a les polítiques d’esquerres en la seva acció política

guanyem

Ara que es compleixen dos anys de l’inici del mandat 2019-2023, Guanyem ha fet balanç de la primera meitat d’aquest temps polític marcat per la pandèmia. “Hem estat al costat del govern en totes les mesures que aquest ha pres per lluitat contra la COVID-19 i hem sigut una oposició lleial amb la ciutat Ara bé, la lluita contra la COVID-19 no pot tapar que durant aquests dos anys el govern del PSC ha renunciat a les polítiques d’esquerres pràcticament en tota la seva acció política i a defensar a les grans majories socials de la ciutat”, destaca la formació.

Els exemples

Com exemples d’aquesta realitat, segons Guanyem, es troben temes com el tribut metropolità de l’AMB. “L’alcalde Carlos Cordón no només ha defensat aquest tribut sinó que ha votat a favor del seu increment a l’àrea metropolitana”, expliquen. També apunten que “la construcció del crematori continua sent una amenaça per a una ciutat ja prou castigada per diferents elements contaminants”. Des de Guanyem recorden que “el govern del PSC va votar a favor de l’aprovació d’aquest PDU del Centre Direccional a finals de juliol de 2019 procurant evitar un debat públic i sense portat un debat previ al ple”. La formació també apunta que la zona de Santa Teresa “es troba totalment abandonada i es posa en risc la salut de les persones”. En referència a les pistes de tennis i pàdel del Riu Sec, remarquen que “el govern del PSC, partit que va decidir gastar una morterada de fons públics en unes instal·lacions que no eren necessàries i que ningú havia demanat, ha considerat que la forma de fer sostenibles aquestes pistes és posar més diners públics”.

També recorden que durant aquests dos anys han proposat un model de gestió pública per a les escoles bressol municipals. “Malauradament el PSC no només s’ha negat a acceptar el nostre model sinó que ha aprovat la privatització de la gestió de les escoles bressol”, afegeixen. Per a Guanyem, “la darrera mostra de la manca de gestió eficient del govern la tenim en el que ha passat amb l’Associació de cuidadors i familiars de malalts d’Alzheimer”. Aquests són alguns exemples que demostren que “a l’hora de la veritat el govern ha preferit comptar amb les forces conservadores del Ple municipal”. Un exemple clar és que “el pressupost de 2021 s’ha aprovat amb el vot a favor de tota la dreta del plenari (PP, C’s, JxCat) i sense ni un sol vot a favor dels partits d’esquerres”. Des de Guanyem anuncien que seguiran “exigint i pressionant per unes polítiques progressistes i d’esquerres a la ciutat, que vagin més enllà de fotografies i les xarxes socials, i que siguin un veritable motor de canvi a les polítiques de sempre”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?