
Amb els compromisos de fer polítiques a favor de la classe treballadora i de barrar el pas a l’extrema dreta es presentava oficialment Ivan González com a alcaldable de Guanyem Cerdanyola a les properes eleccions municipals.
Ivan González: “Sense uns ajuntaments valents i combatius no hi ha victòria possible”
“Som anticapitalistes, feministes i socialistes de debò. Farem polítiques des de Cerdanyola i per Cerdanyola”, remarcava el candidat, que afirmava que “la lluita col·lectiva és l’única manera de lluitar contra l’individualitat del capitalisme”. Per a González, “sense uns ajuntaments valents i combatius no hi ha victòria possible”. La formació assegura que, com ja ha demostrat tan a govern com a l’oposició, estarà “al costat de la gent treballadora que més ha patit les conseqüències de la crisi” i apostarà per la participació ciutadana. “Quan governàvem vam vincular qualsevol planejament al Centre Direccional a una consulta ciutadana”, recordava l’alcaldable com a exemple.
“Gràcies per posar la cara a un projecte de moltes dones i homes disposat a canviar les coses que ningú altre s’atreveix a canviar”, agraïa l’exalcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, a González.
Carles Escolà: “Al nostre mandat van haver-hi moltes actuacions i poques fotos, al contrari que ara”
“No hem vingut a vendre fe”, assegurava l’exbatlle, que recordava que va ser el govern del Compromís qui va posar en l’agenda política temes com la fiscalitat progressiva, la gestió directa de serveis municipals, la recuperació d’equipaments o la participació als pressupostos i al projecte de remodelació de Ca n’Altimira, entre d’altres. Però també va reconèixer que un dels errors de la formació al govern va ser no saber vendre’s: “Al nostre mandat van haver-hi moltes actuacions i poques fotos, al contrari que ara”. A més, també apuntava que moltes de les inversions actuals als barris són fruit de projectes iniciats al seu mandat i amb González com a regidor d’Urbanisme. “Si Cerdanyola vol un canvi, l’única opció és Guanyem Cerdanyola”, remarcava Escolà.
Per la seva banda, l’exalcaldessa de Badalona i diputada de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, assegurava que als municipis és on les injustícies i les lluites s’encarnen: “Tenim l’oportunitat de demostrar que no totes les polítiques són iguals i que el municipalisme transformador és totalment diferent”. En aquest sentit, afegia que ens hem de convèncer que “tenim eines polítiques que canvien de veritat els municipis” perquè els “Ajuntaments han de ser trinxeres contra les polítiques que esclafen la classe treballadora i esquarteren el territori”. Sabater reconeixia que no tenen una “vareta màgica”, però que han d’aixecar la mirada “amb orgull” i agafar el municipalisme transformador i el feminisme per “demostrar” que la formació “no és igual que les altres”.
I precisament diferenciar Guanyem de les altres candidatures era també l’eix del discurs de la diputada de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant. “No és el mateix la defensa de la majoria que usurpar recursos públics per donar-los a uns quants”, afirmava. “Les institucions tenen els límits, però poden ser el dic de contenció de les polítiques del gran capital i un pol de redistribució per a la gent treballadora”, afegia. Per a Reguant, la presència de Guanyem als ajuntaments és indispensable “per tornar a posar al centre allò públic com a bé comú” sense “oblidar construir espais de contrapoder al carrer”.