Grau: “La destitució és una mostra de prepotència”

738d4cfca208fd24c93e01c555c7f6b6

En una primera reacció després de conèixer la notícia del cessament del grup municipal de CiU, el seu portaveu, Josep Grau, qualificava divendres la decisió com a una “alcaldada”. La formació considera “excessivament desmesurada” la conseqüència del que va passar al ple. Per als convergents, la moció presentada pels sindicats i la junta de personal de l’Ajuntament no mereixia “una actitud agressiva i ofensiva del govern”, sinó que convidava a la reflexió. “No compartim aquesta falta de sensibilitat davant un col·lectiu com els treballadors municipals”.

En una roda de premsa posterior avui mateix, els convergents s’han mostrat contundents: “La destitució és una mostra de prepotència, no admetem que se’ns acusi de falta de lleialtat”. Des del grup municipal de CiU s’assegura que han estat uns mesos al govern “treballant lleialment per Cerdanyola” des de les seves àrees de responsabilitat i que han comprovat “les enormes dificultats que suposa governar quan els socis prioritzen els interessos de partit per sobre dels de la ciutat”. Concretament Grau explicava que davant de moltes discrepàncies, l’única resposta ha estat “jo sóc l’alcalde i això no es farà”, “jo sóc l’alcalde i això es fa així” o “jo sóc l’alcalde i si no obeïu us destitueixo”. Per als convergents, ERC i CxC han demostrat “deslleialtat en la falta de consens que no han intentat ni buscar en cap de les situacions” i un “engany” a la ciutadania de Cerdanyola “perquè tot això no és més que una maniobra per arribar al que probablement volien arribar des del principi, que és una coalició entre CxC i ERC”, apuntava la regidora Encarna Linares. “La intenció per part de CxC era acabar governant amb ERC i ara serà ERC qui haurà d’explicar perquè ara sí està disposada a un govern a 9”, afegia Grau. Preguntats per una possible moció de censura, el grup municipal assegura que no contempla aquesta possibilitat: “No preveiem aquest escenari, el que farem serà defensar el nostre programa i treballar per la ciutat des de l’oposició”, anuncia Grau, que avança que parlaran amb el govern dels pressupostos “des d’una posició exigent” amb el compliment del seu programa. En aquest sentit, els convergents consideren que la seva sortida del govern els “deslliura de qualsevol compromís” que vagi més enllà del seu programa.
 
Des de CiU remarquen que mantenen la seva oposició al crematori, però que van proposar deixar aquest punt sobre la taula després de rebre informacions sobre la postura del concessionari que no coincidien amb les que els havien fet arribar els socis. “L’empresa en tot moment han estat disposats a solucionar el conflicte i a renunciar al crematori, disposats a estudiar qualsevol proposta, fins i tot tornar a licitar només amb tanatori”. En aquest punt, el portaveu convergent assegura que l’empresa els va comunicar que els interlocutors del govern sempre apuntaven la seva intenció de municipalitzar el servei funerari, un tema que “no ha estat mai pactat ni acordat en el pacte de govern”. Per tant, asseguren, en aquest sentit es senten “enganyats i víctimes d’una falta de transparència i lleialtat per part d’ERC i CxC”.

D’altra banda, creuen que la moció presentada per la junta de treballadors municipals i els comitès de CCOO i UGT en defensa de la treballadora destituïda del seu càrrec el dia 5 d’agost passat amb una resolució de l’alcaldessa accidental, “no hauria d’haver estat motiu de trencament del govern”. La veritable raó d’aquest trencament, apunten, “és que CxC i ERC no van voler abordar aquesta situació des del diàleg i les ganes d’arribar a un acord”. Des de CiU es destaca que van “demanar temps i diàleg” en tots dos casos i se’ls van negar: “Aquesta ha estat la dinàmica de funcionament aquests mesos de govern”, afirma Grau. Exemples de les decisions preses a les seves esquenes, segons asseguren els convergents, són desestimar per motius polítics projectes tecnològics de inversió en la ciutat dirigits i avalats per UAB i també “deixar perdre oportunitats excepcionals de disposar  d’un patrimoni històric molt rellevant com la Masia de Cordelles”. El regidor Marc Costa concretava que s’havia deixat passar, per qüestions partidistes, un projecte de especialització competitiva territorial compartit amb Sant Cugat i Rubí que es volia presentar als fons FEDER.

El grup municipal valora que durant els cinc mesos al govern han compartit “coses positives” amb els seus socis, però que no comparteixen la “visió esbiaixada que tenen de la realitat”. Els convergents creuen que cal diàleg, acords, respecte i no perdre més temps ni més oportunitats. “Cerdanyola no es pot permetre aquestes dinàmiques”, remarquen mentre anuncien que seguiran “treballant per fer de Cerdanyola una ciutat de referència”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?