Gratuïtat del transport urbà fins al 9 d’abril

56ce69667669db80737dec7a457c2044

Els ajuntaments adherits a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà, com és el cas del de Cerdanyola, aplicaran a partir d’avui i fins el 9 d’abril una suspensió temporal del pagament dels seus títols propis i socials. “La suspensió de les tarifes és un petit reconeixement a la tasca de les persones que durant aquest període de màxima excepcionalitat realitzen activitats essencials”, assegura l’AMTU. En virtut del Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de març, s’ha limitat entre els dies 2 i 9 d’abril de 2020 el desplaçament de les persones, excepte aquelles que treballin en serveis essencials per al funcionament bàsic de la societat.

En paral·lel a la decisió de l’ATM de Barcelona de decidir suspendre el pagament de tarifes dels títols del Sistema Tarifari Integrat, els municipis de l’AMTU han pres també la decisió de suspendre el pagament dels títols propis i socials dels respectius serveis de transport urbà. D’aquesta manera, mentre duri la limitació de la mobilitat a només les persones que realitzen serveis essencials, aquestes no hauran de pagar el transport públic. En aquest sentit, la majoria d’ajuntaments ha aprovat o estan a punt d’aprovar un decret d’Alcaldia que estableix aquesta gratuïtat temporal. El model de decret ha estat elaborat pels serveis jurídics de l’AMTU, que aquests dies intensifica la seva feina diària normal, de facilitar la coordinació entre les diferents administracions locals i també fer-los arribar, amb la major celeritat possible, totes les novetats legislatives i acords que es produeixen en el marc de la gestió del transport públic.

L’aplicació d’aquesta mesura tindrà com a conseqüència que, a partir d’avui els conductors dels busos urbans emetran un bitllet senzill sense cost, que no es lliurarà al viatger, sinó que se’l quedarà el propi conductor. Això permetrà que els viatgers continuïn accedint al bus per la segona porta, sense haver d’interactuar amb el conductor, alhora que també permet fer el còmput d’ocupació dels vehicles, i evitar superar l’ocupació màxima establerta per la Generalitat (1/3 del bus).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?