Govern i Stop Direccional comencen a treballar conjuntament

e63eba4a60c5a7383338249762b2606c

La sentència del Tribunal Superior de Justícia que anuŀla el planejament urbanístic del Centre Direccional havia d’obrir noves oportunitats i algunes ja s’han fet evidents. El col·lectiu Stop Direccional ha anunciat que ha comença a treballar conjuntament amb el govern Municipal per solucionar la problemàtica de Can Planas sense oblidar les responsabilitats en la contaminació de l’abocador.

RESPOSTA A LES DEMANDES
Les reunions entre la plataforma i el govern municipal es van iniciar es van iniciar al desembre. Un dels acords que ha sorgit de les trobades es fer una rasa per comprovar si, com afirma Stop Direccional, hi ha connexions entre l’abocador de Can Planas i la xarxa de clavegueram. L’objectiu de Stop Direccional, fins que no es descontamini al 100% la Plana, és trobar aquests drens i tractar d’una “manera coherent” els lixiviats que aboquen. De la mateixa manera que l’anul·lació del planejament “obre una nova finestra d’oportunitats perquè el nou Pla Director Urbanístic (PDU) sigui participat per garantir que el Centre Direccional no sigui un espai d’opacitat”, el govern de Compromís vol que “l’obertura d’aquesta rasa es faci amb la presència d’Stop Direccional o de qualsevol altra entitat interessada per garantir la màxima transparència en aquesta gestió”, assegurava el regidor de Medi Ambient, Ivan González.

El segon acord extret de les reunions entre l’entitat i l’administració local és donar resposta a la demanda històrica d’Stop Direccional d’aclariment de les responsabilitats penals i econòmiques per la contaminació de Can Planas. “Que pagui qui va causar el mal”, demanava Jorge Haro, membre de la Plataforma: “Tenim el compromís del govern de Cerdanyola d’arribar fins a on es pugui arribar”. Però si el PSC recupera l’alcaldia, l’escenari pot ser molt diferent, segons González: “El tarannà dels governs socialistes respecte el Centre Direccional ha estat el de no comptar amb la participació ciutadana ni pràcticament amb la participació política”. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?