Govern i farmacèutics demanen no trencar el confinament per anar a buscar les mascaretes

34881b8882798e6c95711d6bcfcd403c

Des d’ahir, i en el marc de la campanya sanitària “Mascareta /Salut”, la xarxa de 3.227 farmàcies catalanes ha començat a distribuir a la població 1 milió i mig de mascaretes (450 per farmàcia) de la partida de 14 milions anunciada pel Govern de la Generalitat. Es tracta de mascaretes sanitàries, la primera de les quals serà gratuïta presentant la targeta sanitària individual. Inicialment, només es permetrà la dispensació d’una mascareta de la campanya per targeta sanitària. Més endavant, i segons disponibilitat, s’habilitarà l’opció per tal que els usuaris en puguin recollir més, fent-se càrrec del cost. 

Col·lapse del sistema en el primer dia de repartiment de mascaretes

El primer dia de repartiment de mascaretes a les farmàcies, la demanda ha estat tan gran que ha fet caure el sistema. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha recordat que “aquestes mascaretes les han d’anar a buscar aquelles persones que les necessitin perquè han de sortir de casa” i que “ningú trenqui el confinament per anar a buscar-la” perquè “tothom en tindrà”. Tot i que hi va haver-hi un problema amb el sistema informàtic, a primera hora, amb la recepta electrònica, ja s’han repartit més de 100.000 mascaretes. Per garantir aquest subministrament, el Govern s’ha posat en contacte amb el Col·legi de Farmacèutics de Catalunya que està treballant per solucionar la incidència informàtica. “Ja s’ha pogut resoldre part de la incidència. La recepta electrònica ja funciona i en una segona intervenció s’acabarà resolent el 100% de la incidència. Però, mentrestant, la majoria de farmàcies estan dispensant igualment les mascaretes i s’estan apuntant a mà les dades de la targeta sanitària”, ha explicat la portaveu Budó.

Des de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), apel·len “al gran sentit de responsabilitat que la població ha demostrat per no trencar el confinament” i recorden “la importància de no sortir de casa, tampoc per recollir la mascareta”. 

Les recomanacions

És molt important evitar cues i aglomeracions per recollir les mascaretes per no trencar el confinament, donat que a mesura que es vagin necessitant, les farmàcies les aniran rebent segons disponibilitat. Les persones grans, fràgils o de risc no han de sortir ni trencar el confinament per recollir la seva mascareta, podent enviar amb la seva targeta a qualsevol persona de la seva confiança. 

A més, el farmacèutics recorden que els mitjans més importants per fer front a la Covid-19 segueixen sent el confinament, mantenir la distància de seguretat (2 metres) i la higiene i desinfecció de mans.  

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?