Fontetes reclama la reobertura del seu CAP

fontetesok

El CAP Fontetes continua tancat des del març de l’any passat, però els veïns del barri segueixen reclamant la seva reobertura. Ahir es concentraven davant les portes de l’ambulatori per mostrar que estan disposats a la mobilització. “La pandèmia ha estat una excusa de la Generalitat per intentar tancar-ho definitivament, si no ens mobilitzem el perdrem per sempre”, remarcava el president de l’AV Fontetes, Antonio López, en la concentració convocada per l’associació de veïns, la Llar del Jubilat de Fontetes, l’AFA Fontetes i l’Associació de Concessionaris del Mercat de les Fontetes.

“Perquè el meu metge del CAP Canaletes em faci una trucada he d’esperar 10 dies. Aquesta és la sanitat que el govern de la Generalitat ens vol imposar? Una atenció telefònica a malalts crònics i a persones grans del barri no és normal. Volen privatitzar la sanitat i ens volen deixar sense drets. Hem de dir que no, fins aquí hem arribat”, criticava López.

“És de justícia que aquest ambulatori es torni a obrir”, destacava l’alcalde Carlos Cordón. “En tot aquest temps que portem de pandèmia des de l’Ajuntament hem intentat no criticar cap govern perquè ens hem centrat en intentar resoldre els problemes de la gent. Però sí que és veritat que diuen que és un canvi de model sanitari, quan en realitat són retallades que ja porten molts anys patint sobretot les persones més vulnerables”, explicava el batlle: “Fa més d’un any vam recollir totes les vostres signatures per a la reobertura del CAP i ho continuo dient, estem al costat de les entitats i del barri per aconseguir que el CAP es reobri i no pararem fins aconseguir-ho”. Fa sis mesos la Generalitat va anunciar el seu compromís per a la construcció de l’hospital Ernest Lluch, recordava Cordón: “Lluitarem perquè l’anunci sigui una realitat i continuarem lluitant per recuperar el CAP Fontetes amb tots els seus serveis, però necessitem la vostra ajuda, des de l’unitat social d’aquest poble hem d’aconseguir que el CAP Fontetes reobri les seves portes”.

‘Generalitat, obre l’ambulatori ja’ era el lema d’una concentració on demanen que la Generalitat reobri de manera immediata el CAP Fontetes, que comenci de forma immediata a revertir les retallades en sanitat i altres serveis públics i que prèviament a l’inici del proper curs escolar es recuperi el servei de pediatria. “Volem que el CAP reobri amb tots els seus serveis”, assegurava el president de la Llar dels Jubilats, Pedro López

“Hem de fer pinya tots aquells que lluitem per serveis bàsics com la salut i l’educació. L’atenció primària s’ha de desenvolupar al barri perquè moltes persones tenen limitació de mobilitat i perquè tots els barris haurien de tenir els mateixos serveis. Tant el CAP com l’escola afavoreixen la cohesió del barri.”, defensava La presidenta de l’AFA Les Fontetes, Katjuscia Mattu, que convidava a seguir amb la lluita.

Propera concentració

El proper 30 de juny la Marea Blanca ha convocat una concentració de cinc minuts davant els CAPs de Catalunya. Les entitats que defensen la reobertura de l’ambulatori tenen clar que la lluita no acabarà fins que es restableixin els serveis sanitaris que s’han tret de Fontetes: “El que està clar és que Cerdanyola necessita un quart CAP i que es col·loqui en aquesta zona. Si el local que tenim ara no és l’adequat, que lloguin o comprin un altre”.

L’últim ple municipal va aprovar per unanimitat una moció per a la reobertura

L’última sessió plenària va aprovar per unanimitat una moció en defensa de la reobertura del CAP Fontetes. El text acorda portar a terme les accions necessàries per aconseguir la reobertura del CAP Fontetes i actuar de manera coordinada institucional i veïnal per transmetre un missatge clar, contundent i d’unitat davant dels responsables polítics de la Generalitat.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?