Fil de memòria, un espectacle per viure la poesia de Gabriel Ferrater

Pere Arquillué ⒸDavid Ruano - JPG
Pere Arquillué / Foto David Ruano

Cerdanyola continua amb la commemoració del centenari del naixement i el cinquantenari de la mort d’en Gabriel Ferrater.  Els versos del poeta ressonaran avui 8 d’abril (20 hores) al Teatre Ateneu. La veu de Pere Arquillué, acompanyada de la música de Toni Ubach, proposaran al públic un viatge per una vintena dels poemes de Ferrater, seleccionats per Dolors Oller, qui fou professora de la UAB, universitat on Gabriel Ferrater va exercir la docència.

L’espectacle, originalment estrenat el 1997 durant el Festival d’estiu de Barcelona Grec, proposarà al públic un format en què manarà la senzillesa escènica per donar protagonisme a la paraula. “Passats 25 anys, em torno a enfrontar amb aquest retrat personal i literari de qui està considerat com un dels principals renovadors de la poesia catalana de postguerra. L’obra poètica de Gabriel Ferrater gira entorn de l’erotisme i el pas del temps. Precisos i intensos, els seus versos proposen un diàleg amb la complexa i enigmàtica realitat de les relacions humanes. Un espectacle de contrastos basat en una poètica de la claredat i el misteri, moral però no moralista. Un espectacle d’uns poemes que, amb el pas dels anys, han crescut amb mi i s’han convertit en una companyia reconfortant», assegura Pere Arquillué. El músic Toni Ubach farà l’acompanyament de la veu al llarg de tot el recital i tindrà moments de lluïment propi, quan cantarà dos poemes que ha musicat.

Pere Arquillué i Toni Ubach

Pere Arquillué és un actor de teatre, cinema, televisió i doblatge que porta més de 35 anys realitzant aquesta professió, amb més de 60 obres de teatre i recitals de poesia, 15 pel·lícules i 12 sèries de televisió realitzades. Ha treballat amb els grans directors nacionals i internacionals i des de fa un temps ha complementat la seva carrera d’interpretació amb la de director d’escena. Guardonat amb el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat, Premi Ciutat de Barcelona, 4 premis de la crítica i 5 premis Butaca entre d’altres, és avui en dia un dels referents de la cultura teatral i audiovisual del nostre país.

Toni Ubach. Com a músic, ha compost bandes sonores per a espectacles de Miquel Gòrriz, Pep Pla, Irma Borges, Zipit Company a més del seu projecte propi com a compositor i cantant, Cabaret Misêria. Com a il·luminador ha fet dissenys per espectacles de teatre, dansa i òpera dirigits per Quim Bigas, Miquel Gòrriz, Gabino Diego, Pep Pla, Eulàlia Bergadà, Àngel Pavlowsky, entre d’altres. A l’Institut del Teatre, és professor d’il·luminació a l’especialitat d’escenografia de l’Escola Superior d’Art dramàtic i professor de luminotècnica a l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle. Actualment signa la creació, direcció i interpretació de l’espectacle Murmut juntament amb en Jordi Palet i la col·laboració del creador Xavier Bobés. És el director tècnic del Festival TNT de Terrassa i ha fet la direcció tècnica de gires d’espectacles del TNC o el Mercat de les Flors. Ja va col·laborar amb en Pere Arquillué posant música a un recital de poemes de Miquel Martí i Pol, i ara a Fil de memòria, en signa la música, l’escenografia i el disseny de llums.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?