Fi de la vaga de recollida d’escombraries i neteja viària a Cerdanyola

vagaprezero

Ahir a la nit, a última hora, l’empresa PreZero SAU i els representants dels seus treballadors i treballadores van arribar a un acord que farà possible posar fi a la vaga indefinida que havien iniciat el dimecres 27 d’abril a les 00h i que afectava el servei de recollida de residus i neteja viària. A partir d’avui, el servei de neteja viària i recollida d’escombraries torna a efectuar-se al 100%.

L’alcalde, Carlos Cordón, s’alegra profundament d’aquest acord que permetrà recuperar els carrers nets a la ciutat. Cordón recorda que el govern municipal es va posar a disposició de les dues parts des de l’inici de les negociacions per intentar apropar posicions i valorar possibles opcions de resolució del conflicte i ho han fet dins el final. L’alcalde també agraeix als treballadors, treballadores i empresa la capacitat d’haver arribar a un acord.

El consistori mostrava el seu suport als treballadors del servei de recollida d’escombraries i neteja viària

La plantilla de Prezero, empresa que presta el servei públic municipal de recollida de residus i neteja viària a Cerdanyola, es concentrava ahir davant l’Ajuntament i intervenien a l’audiència ciutadana. “L’empresa no ens ha deixat un altre camí que la vaga amb la seva negativa a negociar unes condicions acceptables al nou conveni laboral que les parts havien de negociar”, remarcava un dels representants de la plantilla, que demana una “gestió proactiva” de l’Ajuntament de Cerdanyola “davant del conflicte per transformar les intencions en fets que propiciïn un acord acceptable que faci possible tornar a la normalitat del servei”.

Els treballadors de Prezero van acusar l’empresa d’intentar boicotejar la vaga

“L’empresa, lluny d’afavorir un ambient que faciliti  l’acord, ha decidit començar a portar personal per substituir els vaguistes des d’altres municipis i ciutats de Catalunya. Aquesta actuació no només vulnera de forma flagrant el dret de vaga, sinó que implica que s’estigui utilitzant als treballadors i treballadores pagats pels impostos la ciutadania d’altres ciutats i municipis per atacar els drets dels de Cerdanyola del Vallès”, defensava el comité de vaga, que assegurava que s’estaven respectant els serveis mínims. “Però si l’empresa provoca és difícil mantenir la calma”, anunciava el representant de la plantilla davant un consistori que confía que s’arribi a un acord el més aviat possible. “Seguirem ajudant perquè s’arribi a un acord, però no tolerarem comportaments com els d’aquesta nit”, apuntava l’alcalde Carlos Cordón.

Davant l’immobilisme de la direcció de Prezero, “que ni tan sols ha proposat una nova trobada formal amb la representació legal dels treballadors”, el Comitè de Vaga va fer públic que s’adreçaria a l’autoritat laboral perquè cridi formalment i via urgent a una nova reunió de mediació. Tot i el “malestar per l’actitud de l’empresa”, el Comitè de Vaga afirmava que continuava “disposat a seure, escoltar, proposar i argumentar tantes vegades com calgui, fins assolir un acord que sigui acceptat per la plantilla”.

La plantilla del grup alemany Prezero a Cerdanyola, encarregada de les tasques de recollida de residus i neteja viària, està formada per més de 130 treballadors i treballadores.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?