femVallès reclama un govern metropolità federal

WhatsApp Image 2023-11-03 at 12.40.04

L’associació femVallès reclama un govern metropolità federal, aquesta és la principal demanda que femVallès posa sobre la taula enmig del debat sobre governança metropolitana després dels pronunciaments de destacats polítics aquests darrers dies.

L’associació vallesana rep positivament la polèmica al voltant de les declaracions de l’alcalde de Barcelona sobre una hipotètica expansió de l’AMB. Consideren que l’actual situació és insostenible perquè es tallen els sistemes urbans amb una frontera metropolitana que ignora la realitat territorial.

Per a femVallès, els vallesans també són ciutadans metropolitans, malgrat no voler ser governats des de Barcelona. femVallès troba escandalós que el Vallès, amb 1,4 milions d’habitants i una economia potent, no disposi d’una institució metropolitana per governar-se en urbanisme, mobilitat o medi ambient. És per això, que veuen un punt positiu en les paraules de Jaume Collboni en afirmar que l’estructura de la metròpolis hauria de ser federal.

femVallès fa deu anys que promou la creació de l’Àrea Metropolitana del Vallès, una institució que rebria les mateixes competències que l’AMB i esdevindria el govern metropolità del Vallès Oriental i Occidental. Tot i el suport d’alguns ajuntaments, la proposta de l’AMV no va convèncer a les grans alcaldies, les quals van crear fa dos anys l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?