femVallès reclama més seguretat i funcionalitat de l’AP7-B30 al Ministeri de Transports i Mobilitat

Carretera 1

El recent accident a l’AP7 amb tres víctimes mortals i tres ferits a l’altura de Barberà del Vallès és el darrer episodi tràgic a les autopistes del Vallès. El sector vallesà de l’AP7 és de fet el tram amb més densitat de tràfic de vehicles. Per aquest motiu, l’Associació femVallès ha demanat per carta al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana solucions en seguretat i funcionalitat mitjançant l’adequació i gestió de la xarxa. L’entitat posa l’èmfasi en la necessitat de moderar la velocitat i implementar una regulació en l’avançament de camions en els pocs quilòmetres on es concentren els accidents i les retencions periòdiques. En el text ins insta al Ministeri de Transports a iniciar amb urgència un pla de millores puntuals i de gestió i demanen un pla de millora general dels nusos, connexions (C58, C17, N150) i vies laterals (B30) per tal d’integrar l’autopista.

Recentment, la Generalitat ha introduït millores amb petites intervencions en els carrils d’accés de les autopistes C58-C17 amb l’AP7-B30. L’associació demana ara l’acció simètrica de millora dels accessos entre l’AP7-B30 i la C58-C17. Aquestes actuacions, sense necessitat de grans partides ni terminis d’obra llargs, permeten una reducció important de les cues i retencions a banda d’un guany en seguretat.

Cal retrocedir 25 anys per trobar l’últim pla sistemàtic de millores a l’AP7-B30, justament liderat per un català en el càrrec de secretari d’infraestructures de l’Estat, el reusenc Albert Vilalta. femVallès veu una oportunitat en el bagatge del català Xavier Flores, recentment escollit secretari d’infraestructures pel Ministeri, com un element positiu i clau per solucionar bona part dels problemes de l’AP7.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?