Eurecat participa en la producció d’un respirador per a UCI’s

521289ed4ae90519ecbe7129a9121af6

El centre tecnològic Eurecat de Cerdanyola participa amb l’Hospital de Sant Pau, l’enginyeria QEV Technologies i la companyia automobilística Nissan en el desenvolupament del respirador Q-Vent per a la seva utilització a les UCIs hospitalàries per pal·liar la manca d’equips generada per la Covid-19. La fabricació del Q-Vent començarà aquesta setmana a la planta de Nissan de la Zona Franca amb la col·laboració d’Eurecat.

El disseny està pensat per contribuir a l’abastament dels països emergents, donades les seves prestacions a nivell d’accessibilitat, flexibilitat i fiabilitat. El respirador Q-Vent, que ja ha estat autoritzat per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), per a ser usat en investigació clínica, s’ha testat a les instal·lacions de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau – IIB Sant Pau (Barcelona) amb excel·lents resultats. Les primeres 20 unitats seran donades a CatSalut, amb la finalitat de seguir contribuint a l’aportació de recursos a les UCIs de Catalunya i al desenvolupament de l’estudi clínic en curs per a l’optimització de l’equip.

Q-Vent és un equip portàtil de 22kg desenvolupat per QEV Technologies i l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau – IIB Sant Pau que automatitza un dispositiu ressuscitador que assisteix manualment la respiració del pacient, amb la finalitat de suplir la manca de respiradors convencionals automàtics davant la situació d’emergència generada pel nou coronavirus a tot el món.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?