ERC presenta al·legacions al Pla Local d’Habitatge

41223

El Ple municipal de febrer va aprovar inicialment el Pla Local d’Habitatge (PLH) 2020-202 amb l’abstenció d’ERC, que ha anunciat que ha presentat al·legacions després de detectar “mancances” en el document tècnic. Aquest document ha estat redactat per una consultora externa en el marc d’un projecte de col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

El grup municipal d’ERC ha estudiat el document tècnic i considera que “aquesta peça clau de la política municipal no respon a les necessitats estratègiques de la ciutat i no serà útil a curt termini”. Els republicans destaquen la manca de determinació del parc d’habitatges buits: “Sense aquesta quantificació, el diagnòstic és incorrecte i fa impossible planificar objectius estratègics ni polítics ni permet implementar cap actuació”. En aquest punt les al·legacions presentades per ERC Cerdanyola demanen que es realitzi l’estudi específic.

Les dades sobre infrahabitatge són de l’any 2011. “Són unes dades precàries que no s’han complementat amb un treball de camp en les zones periurbanes i d’horts irregulars on hi ha concentracions de barraques”, apunten. La proposta aquí és identificar i quantificar l’infrahabitatge existent al municipi amb la cooperació dels serveis socials municipals. Els nivells de sobreocupació recollits pel document són també basats en dades del cens INE del 2011. El mateix document reconeix la insuficiència però no hi ha cap evidència de contrast. ERC considera que cal incorporar les dades actualitzades, estudiant quins i quants són els habitatges sobreocupats que hi ha a la ciutat. “No hi ha coherència entre planejament i necessitats d’habitatge”, remarca ERc en un comunicat: “És especialment greu la manca d’habitatge dotacional per afrontar situacions d’emergència social”. En aquest sentit, els republicans demanen que s’incorpori la previsió de nou habitatge públic municipal.

Sobre les formes alternatives d’accés a l’habitatge, els republicans han detectat manca de polítiques contundents envers l’impacte sobre el mercat de lloguer de la població vinculada a la UAB, sense una residència d’estudiants i/o professorat de curta i mitja estada. Tampoc es contemplen formes alternatives de tinença com la cessió d’ús a cooperatives ni promocions públiques ni privades destinades a pisos amb serveis assistits per facilitar una vida independent a persones amb necessitats específiques. Finalment, destaquen que els recursos humans i pressupostaris assignats al desenvolupament del PLH són insuficients. ERC sol·licita al govern de Cerdanyola, que totes les propostes que planteja per resoldre les carències del Pla Local d’Habitatge, s’incorporin al document abans de la seva aprovació definitiva, ja que considera que sense unes polítiques d’habitatge proactives no serà possible garantir el dret d’accés universal a l’habitatge a la ciutat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?