Esquerra reclama destinar el superàvit de 2019 i 4 milions de l’AMB a pal·liar la crisi

b822ff214b0f211027b34c192820c07f

El grup municipal d’ERC reclama al govern municipal l’ús immediat de 4,2 milions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que poden destinar a despeses d’especial interès o emergència social. També demanen reactivar els plans d’ocupació i els agents cívics per a dotar l’Ajuntament de personal i recursos per fer front a les noves necessitats. “La crisi és real i necessita de mesures urgents, la deficient execució del pressupost paradoxalment premia les possibilitats econòmiques per a fer actuacions immediates, només cal la voluntat política del govern per a fer servir aquests 4,2 milions d’euros que el programa metropolità li permet destinar a despesa d’interès o emergència social”, asseguren els republicans en un comunicat ERC. La formació assegura que la manca d’execució del pressupost ha generat un superàvit d’un 7,5 milions d’euros en totes les partides, que “no es va justificar per l’equip de govern” a l’últim ple municipal, tot i la reclamació d’informació feta pels regidors republicans.

D’altra banda, els republicans asseguren que “no és menys preocupant” algunes partides d’ingressos que no s’han rebut. En concret, assenyalen la “manca d’ingressos de 3,7 milions d’euros” del programa d’actuacions de millora urbana i social (PAMUS) de l’AMB. Aquest programa finança les obres i intervencions dels ajuntaments, les accions de manteniment i finançament del funcionament ordinari dels serveis, equipaments i actuacions municipals adreçades directament als usuaris i ciutadans, incloses les d’interès i/o emergència social. “En el període 2016-2019 Cerdanyola tenia assignada una partida de 8 milions d’euros que podia destinar per aquestes despeses, dels quals no ha gastat ni la meitat, tenint un total de pendent d’assignació de 4,2 milions d’euros”, remarca ERC.

REACTIVAR ELS AGENTS CÍVICS

El grup municipal també demana reactivar els agents cívics així com els plans d’ocupació per dedicar-los, amb les necessàries garanties i mesures de protecció, a la lluita contra la COVID-19 i la reactivació econòmica. “En les properes etapes de desescalada caldrà posar diferents serveis municipals en funcionament i traslladar molta informació a la ciutadania sobre quines activitats es poden fer o no, en quins horaris i espais”, destaquen. En aquest sentit, afegeixen, “els agents cívics poden ser un suport indispensable per evitar concentracions de gent o prevenir activitats sense les mesures de protecció necessàries”.

Finalment els republicans tornen a posar de relleu les propostes que des de l’inici de la crisi sanitària han traslladat al govern i l’encoratgen per a què prenguin decisions valentes i immediates. “Perquè no hi ha cap excusa econòmica per a poder-les tirar endavant i no caldrà tampoc cercar finançament extern, ni endeutar-se atès que l’assignació del PAMUS és fins a la seva total execució”, apunten.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?