Escolars i dansa aèria per als 15 anys del Concert al Castell

181bbfa794e218f5cd90439ff3dd1578

Amor Brujo, Carmina Burana, la Traviata, Txaikovski, música russa, música llatina, música de pel·lícules, Mozart o  la música de Broadway. Molts cerdanyolencs tanquen els ulls i recorden l’últim ‘Concert al Castell’, la música amb la qual va començar l’estiu a la ciutat. Enguany, l’esdeveniment musical i social per excel·lència arriba als 15 anys d’història i l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV), amb escolars i dansa aèria inclosa,  presentarà el seu espectacle més ambiciós en dos passis (30 de juny i 1 de juliol).   

El concert al Castell va començar com un concert de final de curs i amb el pas dels anys ha passat a ser patrimoni de Cerdanyola”, remarcava Xavi Hernández, vicepresident de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV). “Aquest any el repte és conjuntar cultura i educació”, destaca Hernández, ja que enguany ‘Un castell de conte’ comptarà amb la participació de 150 alumnes de sisè i 4t d’ESO del Montserrat i de sisè de la Sínia. Els alumnes de sisè de Primària preparen una “petita posada en escena”, avança la mestra de la Sínia Sandra Villullas. “Assagen amb l’Adriana i està sent una experiència molt maca”. En aquesta línia, la directora del Montserrat, Montse González, destacava també la implicació del professorat i de les famílies. “Per a la nostra escola és un orgull poden participar en un projecte com aquest”, valorava González. També en aquesta línia, l’acròbata aèria i directora d’escena del muntatge, Adriana Segurado, destacava el bon funcionament dels preparatius. “Tot està funcionant molt bé perquè tothom està molt implicat”. Per a Segurado, l’objectiu és “com vertebrar les diferents persones i experiències que es trobaran a l’escenari, sabent que s’està fent un espectacle professional”.

L’espectacle es presenta com un projecte intergeneracional que farà un recorregut per obres simfòniques basades en contes i llegendes clàssiques. La posada en escena serà trencadora i comptarà, entre d’altres, amb una estructura de dansa aèria.  “És una cosa que a Cerdanyola no s’ha fet mai i que té un cost important”, explica Hernández. “Aquest espectacle no té sentit fer-ho en un dia, perquè amb els nens a l’escenari preveiem més demanda d’entrades i perquè hi ha més costos de producció”, apuntava Hernández. Però el 15è Concert al Castell també serà molt especial per a l’Agrupació ja que serà l’últim del director de la banda de l’AMCV, Gerard Pastor, després de vuit anys al capdavant de la formació. “És molt especial que el meu últim concert sigui així, feia temps que pensava que s’havia de fer una proposta on els nens se sentin part de l’espectacle”, apuntava Pastor. La Banda i la Coral de l’AMCV faran un recorregut per obres clàssiques dels segles XIX i XX amb un rerefons de llegenda o mitològic i amb peces que “per als amants de la música són caramelets” com  ‘Tristany i Isolda’  de Wagner o  la ‘Suite de l’Ocell de Foc’ d’Stravinsky.

ELOGIS DEL GOVERN LOCAL
Per a l’alcalde de Cerdanyola Carles Escolà, és “un orgull que la ciutat compti amb aquest concert d’inici d’estiu” i les regidores de Cultura i Educació, Helena Solà i Elvi Vila, es mostraven convençudes de l’èxit de la proposta. “S’ha d’apostar per tots aquests projectes que creen sinèrgiges”, remarcava Vila, mentre que Solà posava en valor “el treball i l’esforç extraordinari” que “estan al darrere d’un muntatge com aquest”.

Les entrades es podran adquirir a partir del proper dilluns 6 de juny a l’Ateneu de Cerdanyola, a la Floristeria Casamitjana i a les Perfumeries Ópalo.  

EXPO COMMEMORATIVA
A més del concert, l’Agrupació vol commemorar els 15 anys d’història del Concert al Castell amb una mostra de la història dels concerts que es podrà veure a la sala d’exposicions de l’Ateneu del 21 de juny al 2 de juliol.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?