Escolà viatja a Brussel·les per donar suport al govern de Catalunya

8f096abef1c84b031550e510893c2d4d

L’alcalde Carles Escolà va viatjar dimarts passat a Brussel·les per denunciar junt amb 200 alcaldes i alcaldesses catalans la persecució judicial i ideològica que pateixen els representants del Govern i el poble català. “Els enemics de la llibertat intenten desviar el debat lluny dels elements importants: la repressió i la vulneració de drets civils i democràtics. No caiguem al parany”, assegurava el batlle de Cerdanyola mitjançant les xarxes socials.

L’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència organitzaven el viatge per oferir la conferència ‘Catalan Mayors in support of the government of Catalonia’ en un centre cultural de la capital belga i explicar de primera mà la situació que està vivint Catalunya. Els més de 200 alcaldes s’han concentrat davant l’edifici de la Comissió Europea per denunciar l’empresonament d’una part del govern català i l’ordre de detenció internacional de la resta. Davant la comissió, han mostrat una pancarta que amb el lema ‘Freedom political prisoners’.

L’objectiu de les entitats és internacionalizar el conflicte demanant a les institucions europees que “s’impliquin i que deixin de mirar cap a una altra banda” davant de l’empresonament d’una part del govern, l’aplicació de l’article 155 i la violència policial de l’1 d’octubre. Aquesta iniciativa forma part del conjunt d’accions que els comitès executius de les dues entitats municipalistes, ACM i AMI, van decidir emprendre, després de l’empresonament de part del govern català i de l’odre de detenció internacional emesa per la justícia espanyola de la resta de l’executiu exiliat a Brussel·les.

Després de conèixer que l’alcalde havia viatjat a Brussel·les, el grup municipal de Ciutadans vol saber qui ha pagat el viatge. En un comunicat, el portaveu de Cs, Pau Ortolà, ha explicat que han presentat una pregunta a l’equip de govern perquè doni compte de qui ha pagat aquest desplaçament. Ortolà ha recordat que “els viatges que fan els alcaldes són en representació de tot el consistori i en benefici dels interessos de tots els ciutadans i no amb finalitats partidistes”. El portaveu de C’s al consistori considera que “és inadmissible que l’alcalde s’hagi desplaçat a Brussel·les en nom de tots els habitants del municipi, quan en realitat ho ha fet en representació de només uns quants”. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?