
Amb un reconeixement públic “a totes les dificultats” que s’ha trobat el govern dels cinc regidors de Compromís durant aquest mandat, es presentava oficialment Guanyem Cerdanyola, una candidatura formada pel partit que actualment governa la ciutat i EUiA, entre d’altres. “En aquests quatre anys hem après moltes coses i malgrat els bloquejos i els formalismes hem canviat moltes coses”, remarcava l’actual batlle, Carles Escolà, que vol revalidar l’alcaldia amb la que considera com a “única garantia de polítiques d’esquerres transformadores i sobiranistes” a l’Ajuntament.
“Si amb cinc regidors i tothom en contra hem pogut fer tot això, què no podrem fer en el proper mandat?”
Un increment de 4’5 vegades el parc d’habitatge social, l’augment dels ajuts socials a les famílies, haver portat el feminisme al dia a dia de l’Ajuntament, una Festa Major participativa, la recuperació anual del Festival Blues de Cerdanyola, reformes a equipaments -als mercats municipals, a l’Ateneu, al pati del MAC o a Guiera i a Can Xarau, entre d’altres-, o la solució per a Cerdanyola Aparca. “Falten moltes coses per fer als carrers, és cert, però en quatre anys no hem pogut fer el que no s’ha fet en 30 o 40 anys. Però hem començat fent projectes integrals de barris a Fontetes o Serraperera i hem actuat a altres zones que encara estan en procés”. Escolà tampoc va oblidar-se de la neteja: “La ciutat estava més bruta perquè al passat mandat el PSC va reduir el contracte de la neteja, nosaltres hem tornat a ampliar-lo perquè els veïns tenen dret que els carrers estiguin nets”. I també recordava que s’ha realitzat el 70% de les 180 propostes del Pla de Mandat sorgit de l’Acord programàtic signat pels quatre grups que van votar la seva investidura: “Abans la ciutadania s’havia de creure la versió dels polítics. Ara la pot comprovar amb el portal de transparència”. Tot això, apuntava Escolà, s’ha fet havent de superar un bloqueig constant per part dels altres grups municipals. “Si amb cinc regidors i tothom en contra hem pogut fer tot això, què no podrem fer en el proper mandat?”. Com a últim exemple del bloqueig per part de l’oposició, l’actual alcalde citava l’intent de municipalització de la gestió de les escoles-bressol. “ERC va promoure la retirada i que no s’aprovés a l’últim ple”, assegurava Escolà.
“Som els únics que garantirem que no hi haurà un alcalde dels partits que van donar suport a l’aplicació del 155”
Però si una cosa es va voler remarcar a la presentació de la candidatura al jardí del MAC és que Guanyem és l’única garantia d’un canvi d’esquerres i sobiranista a Cerdanyola. “Som els únics que garantirem que no hi haurà un alcalde dels partits que van donar suport a l’aplicació del 155”, anunciava Escolà, que es dirigia clarament als assistents: “Aquest Ajuntament us va obrir les portes dels col·legis l’1-0 per tal que poguéssiu votar com a unes eleccions normals. Què hauria fet un govern, per exemple, del Partit Socialista de Catalunya?”.
“El municipalisme és imprescindible en la lluita per la República catalana”
La candidatura de Guanyem la tanca la històrica activista sindical, Dolores Sánchez, en el número 25, que es mostrava orgullosa de formar part d’un projecte “fet des del poble per al poble”. Per la seva banda, la número 2 de la llista, Laura Benseny, recordava la figura de Joan Manrubia per posar en valor l’aposta de candidatura pel dret a l’autodeterminació. “El municipalisme és imprescindible en la lluita per la República catalana”, apuntava. Per la seva banda, Vera Sánchez, número 3 de Guanyem, remarcava la necessitat que el feminisme sigui “transversal en totes les polítiques”. L’actual regidor i número 4 de la llista, Ivan González, feia una declaració d’intencions: “Els que porten tota la vida parasitant allò públic per fer-ho privat diuen que som el caos, però el que som és el seu malson perquè hem vingut per a quedar-nos”.