Escolà: “La nostra responsabilitat és que la ciutat continuï el camí del canvi”

1371abab3c4aabc3692f4afcfda574f7

Després que ERC hagi presentat la renúncia als seus càrrecs dins el govern municipal per la “pèrdua de confiança” amb l’alcalde Carles Escolà (Compromís), el batlle ha anunciat que no contempla l’escenari de la dimissió i que la responsabilitat de la seva formació és que “la ciutat continuï el camí del canvi” i que si “algú vol plantejar una moció de censura el primer que ha de fer és presentar un candidat”.

En roda de premsa Escolà assegurava no entendre la sortida del govern dels republicans: “Quan es parla de pèrdua de confiança és per fets concrets i ells no els han explicat”. A més, segons l’alcalde, fins ahir dilluns el missatge que havien rebut d’ERC era “per continuar treballant pel canvi a la ciutat des del govern”. Els cinc regidors de Compromís tampoc entenen que la sortida d’Esquerra arribi hores després que l’alcalde anunciés que encarregaria informes complementaris al de secretaria sobre Cerdanyola Aparca -el va descriure com a “tendenciós” i “amb greus omissions”- per portar després conjuntament tota la informació a la Fiscalia. “Com a alcalde és el que havia de fer. És una acció responsable, garantista i transparent”, assegura Escolà, que remarca la plena predisposició del seu govern a col·laborar amb el Ministeri fiscal.

Des del govern en minoria -5 de 25 regidors- són conscients que cal “parlar amb tothom de tot” i en aquest sentit, el primer escenari que afronten és el de l’aprovació del pressupost municipal.

Vigència de l’acord programàtic

En el comunicat on ERC va anunciar que abandonava el govern es demanava a Compromís que reflexionés. “Nosaltres ja fem autocrítica, perquè és la nostra manera d’entendre la política”, ha contestat Escolà, que es mostrava satisfet de la feina feta pel seu equip i convençut que les seves actuacions han estat “consensuades i amb la comunicació necessària”. En aquesta línia, remarcava que el compromís del seu grup va ser fer tot allò que estigués a les seves mans per fer possible un canvi i que així ho estan fent. Per aquest motiu, l’executiu d’Escolà considera que l’acord programàtic signat per Compromís, ERC, CiU i ICV-EUiA continua vigent. “Creiem que és el que necessita Cerdanyola i tenim la responsabilitat de defensar-lo”, afirmava l’alcalde.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?