Eric Guzmán: “El repte per al 2022 és millorar les meves marques personals”

IMG-20211219-WA0026
El cerdanyolenc Eric Guzmán / F: RFEA

Amb 7 anys, va iniciar-se en l’atletisme quan tenia 7 anys al cros de Cerdanyola i va córrer amb el Cerdanyola CH del 2010 al 2018. Fa pocs dies, durant la celebració del Control de Pista Coberta de Catalunya a Sabadell, Eric Guzmán (New Balance Team) establia un nou rècord de Catalunya Sub20 de 800 metres en pista coberta amb un temps de 1:50.58, millorant en quasi un segon el rècord anterior realitzat l’any 2020 al mateix escenari.

Acabes d’aconseguir un nou rècord de Catalunya Sub20 de 800 m en pista coberta amb un temps de 1:50.58. És més que un bon inici per a la propera temporada?
És un molt bon inici, perquè jo tenia una marca personal de 1:51:70 i he baixat un segon i mig la marca en el primer control de desembre. Això em diu que l’estat de forma és molt bo i que encara és molt millorable.

Un atleta que arriba a octaus de final la Balloon World Cup d’Ibai Llanos i Piqué representant Cuba. T’agraden les noves experiències? Què et va aportar?
Sí, m’agraden molt les noves experiències. No tinc vergonya ni por a res. Segueixo bastant a l’Ibai i vaig veure que buscaven participants per a la proposta. Em feia il·lusió participar i creia que ho podia fer bastant bé. Allà l’experiència va ser molt bona, em van fer entrevista, vaig fer molts amics i vaig conèixer a persones molt influents que jo seguia. M’ho vaig passar súper bé, va ser increïble. Al final vaig agrair haver perdut aviat -entre cometes- perquè em va permetre conèixer molta gent i viure el campionat d’una altra manera.

Aquest any et vas imposar al nacional sub-20 a pista coberta celebrat a Antequera, però després la covid-19 et va apartar de les pistes i no vas poder disputar l’Europeu. La malaltia va arribar en el pitjor moment? Com ho vas viure?
Sí, ho vaig aconseguir després de quedar-me molt a prop en els últims tres anys. Estava molt en forma quan vaig agafar covid i va arribar en el pitjor moment, quan havia de competir al Campionat d’Espanya. No vaig poder fer i tampoc vaig poder anar a l’Europeu. Va ser un pal molt gran perquè era una temporada per fer marca personal. Ho vaig passar molt malament perquè volia tornar a ser internacional i crec que l’Europeu hagués estat una experiència molt bonica.

Precisament al 2018 es va penjar la medalla de plata als 800 metres del Campionat Europeu d’Atletisme sub-18 amb la teva millor marca fins ara. Quin és el teu proper repte?
Aquella va ser la carrera perfecta. Els meus propers reptes en una tempoarada que en la qual no hi hauran competicions internacionals són millorar cada dia i fer marca personal.

Et vas formar al Cerdanyola CH i vas fer el salt al New Balance. Quins records conserves del teu pas pel club?
Vaig estar al Cerdanyola vuit anys, del 2010 al 2018. M’emporto un munt d’experiències: la meva primera selecció catalana, la meva primera selecció espanyola, els primers títols de campió de Catalunya, el primer nacional, les primeres internacionalitats… Vaig créixer molt com a atleta. Vaig tenir diferents entrenadors, però principalment Rubén Bona va ser el que em va fer millorar fins arribar al Juan Carlos. Aconseguir tot això un club petit crec que és genial.

Com és ara el teu dia a dia?
Estudio psicologia, entreno i treballo d’entrenador. Pel matí estudio, tres dies a la setmana treballo com a entrenador i quan acabo de fer els entrenaments, entreno jo. Alguns matins quan surto d’estudiar també entreno. Entreno molt i em cuido al màxim: estic amb nutricionista i intento descansar 7-8 hores cada dia

En qui t’emmiralles?
No m’acostumo a comparar amb molts atletes. Però sí que segueixo molt l’atletisme. M’encanta Saúl Ordoñez, Valladares, Kevin López… M’agradava també David Rudisha. No em comparo amb ells, però m’encanta com ho fan. I en femení, m’agraden Laura Muir o Sifan Hassan. M’agrada seguir tant l’atletisme masculí i el femení.

Un desig per al 2022.
Salut, estar bé i poder entrenar i poder gaudir de les competicions. I també millorar a nivell esportiu i personal.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?