ERC votarà con contra de la proposta de pressupost del govern municipal

34106

Esquerra Republicana ha anunciat que rebutjarà la proposta de pressupost del govern municipal en el ple extraordinari de demà. “El govern proposa uns pressupostos continuistes que no resolen els problemes actuals, ni afronten les deficiències endèmiques de la ciutat i de l’organització municipal”, assegura ERC en un comunicat on critica que “el govern socialista s’ha negat a seure a negociar” els pressupostos amb els republicans.

El PSC portarà al ple extraordinari “una proposta de pressupostos municipals pel 2022 sense grans canvis en relació als actuals ni cap sorpresa”. Aquest fet delata, segons els republicans, que “ni aquells eren uns pressupostos adients al moment de pandèmia COVID, a la crisi econòmica, social i sanitària generada per aquella, ni els que ara es presenten serveixen per a sortir d’aquesta situació”.

A aquesta radiografia general cal sumar-li la poca execució pressupostària de l’any en curs. Les previsions ens situen que les finances municipals acabaran el 2021 amb superàvit i un romanent de tresoreria de 10 milions d’euros. Aquest escenari obligaria al govern a innovar, fer noves polítiques dinàmiques, resolutives i que s’executin realment, i no uns pressupostos deficients tant pel que fa a les necessitats de la ciutat com la dels seus habitants. Tampoc són uns bons pressupostos des del punt de vista tècnic, segons es desprèn dels informes que consten a l’expedient. Cal un seriós replantejament global del que s’ingressa i dels serveis públics òptims i de qualitat que volem oferir i es mereix la ciutat, sense oblidar dels imprescindibles canvis organitzatius per a fer-ho possible. Des d’ERC fa anys que es reivindica una acurada gestió dels recursos humans i de l’organització que posin les persones com a mesura de tota l’actuació administrativa, tant de les persones treballadores municipals, com les persones a qui van destinats els serveis públics.

“Les moltes mancances que trobem en els pressupostos del 2022 són d’abast legal, metodològic i tècnic”

“Les moltes mancances que trobem en els pressupostos del 2022 són d’abast legal, metodològic i tècnic”, expliquen els republicans.  “Un govern que s’autoanomena d’esquerres, amb el consentiment i silenci còmplice d’altres partits, continua amb l’externalització de serveis propis com el de protecció de dades personals de l’ajuntament, l’assessorament jurídic de suport del servei de contractació, o l’imprescindible control financer que des d’intervenció ha de fer a les empreses concessionàries de serveis públics, i fins i tot, del servei d’organització”, apunten. També destaquen que “és significatiu l’augment del capítol 2 consistent en contractacions externes, amb una mala praxis d’abús dels contractes menors de forma reiterada i recurrent, sense complir amb els requisits que exigeix la llei de transparencia”. Hi ha un augment d’aquelles partides destinades a campanyes de Nadal, Carnaval, subvencions al teixit associatiu, premis literaris, cavalcada de reis i festes majors i de barris, o comunicació institucional: “Per contra, trobem a faltar majors increments en partides de serveis i benestar social, suport al comerç local, polígons industrials, arrengament de l’espai públic o en mobilitat”.

Pel que fa a les inversions, els republicans troben a faltar, de nou, un anàlisi integral de necessitats de la ciutat i un pla de xoc per tots els barris. “Tampoc no hi ha cap planificació de calendari i priorització de les inversions, ni les que tenen consignació pressupostària mitjançant un crèdit, ni les que estan a l’espera dels romanents de tresoreria”, afegeixen.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?