ERC presenta un recurs de reposició que reclama la nul·litat de la firma del contracte del tanatori

bd9435f235cb4005045f2e6c43e9346a

El grup municipal d’ERC ha presentat un recurs de reposició davant l’Ajuntament per reclamar la nul·litat de la delegació de competències del ple en l’alcaldessa per signar el contracte amb la funerària Truyols i de la resolució d’alcaldia per la qual es va donar compte al ple de juny de la firma d’aquest contracte amb l’adjudicatari de la construcció i gestió integral del nou tanatori.

Els republicans anuncien que si el govern municipal no accepta el recurs de reposició optaran per la via judicial, malgrat que no contemplen “un altre escenari que no sigui que el punt torni a ser debatut al Ple de l’Ajuntament”.

El regidor d’ERC, Daniel Mallén, apuntava que l’adjudicació “no s’ajusta a dret” perquè l’aprovació d’un punt que afecta una concessió que “excedeix el 20% del recursos ordinaris de l’Ajuntament” requereix la majoria absoluta del ple municipal. Mallén explicava que el projecte de construcció del nou tanatori venia acompanyat “d’un estudi de molt dubtosa qualitat que recomanava la gestió privada” i que “en el procés administratiu sempre hi ha hagut presses i nul·la voluntat de debat públic”.

A més, ERC ha tornat a manifestar la seva oposició al projecte de gestió integral del tanatori perquè “l’emissió de gasos i fums del crematori suposa un perill pel medi ambient i per a la salut de les persones”, remarcava la portaveu republicana, Helena Solà. La candidata a l’alcaldia assegurava que els crematoris ja han provocat mobilitzacions veïnals a municipis com Sitges, on “s’ha aconseguit aturar” el projecte de crematori.Però el fet que més preocupa als republicans “és que en un ple no se sàpiga si els temes s’han d’aprovar per majoria absoluta o no”. Així, des d’ERC consideren que als plens han de “parlar molt de formes que al final acaben amagant el debat del model”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76Últimes notíciesNewsletterNecessites ajuda?