ERC presenta un programa electoral “condicionat per la situació econòmica de l’Ajuntament”

b689fad0280b286c898256c8d3b6ee9e

Els republicans asseguren que l’Ajuntament té un deute de 30 milions d’euros i que al 2016 a aquesta xifra se li hauran de sumar els 45 milions d’euros “que consolidaran als comptes municipals” provinents del deute Consorci del Centre Direccional. Aquesta diagnosi de la situació financera del consistori “ha condicionat” el programa electoral d’ERC: “No és el programa que ens agradaria haver fet”, remarcava l’alcaldable Helena Solà. “Es tracta de saber què podrà fer l’Ajuntament i fixar proritats. Els programes en format carta de Reis s’han acabat”, assegurava el regidor Dani Mallén. Al programa, d’una extensió d’unes 50 pàgines, els republicans mostren que volen un “Ajuntament transparent, amb rendiment de comptes i amb participació”.

PERSONES, CIUTAT I ECONOMIA
El programa electoral per a les municipals, del qual els republicans destaquen que s’ha fet amb “rigor” i amb la participació de persones i entitats de la ciutat, es divideix en tres grans blocs: persones, ciutat i economia. En el primer apartat, la formació planteja  millorar l’atenció a les persones, donar prioritat als serveis fonamentals com l’educació  i la sanitat, i oferir respostes  a situacions d’emergència social. en aquest bloc, ERC proposa l’assignació suficient pel manteniment de les escoles, la creació d’un centre de dia per a la gent gran a Ca n’Altimira i millores en l’accessibilitat.

En el bloc de ciutat, es proposa millorar els serveis de l’Ajuntament tot rebaixant costos i invertir en estalvi per descarregar l’estructura de cost municipal amb meusures com la renovació de la totalitat de l’enllumenat per models més sostenibles i la implantació de calderes de biomassa en equipaments municipals.

D’altra banda, en el bloc d’economia, ERC aposta perquè  l’Ajuntament exerceixi de regulador i planificador a la ciutat: “L’Ajuntament sí pot intervenir en l’economia favor de les classes populars”, apuntava Mallén. En aquest sentit, els republicans, que creuen que  “l’economia del coneixement té un creixement limitat”, defensen la reindustrialització de terrenys actualment en desús, com per exemple els d’Aiscondel. Per a ERC, aquesta seria una manera de crear llocs de feina a la ciutat. En aquest apartat també es proposa no permetre la creació de més grans superfícies comercials i l’impuls d’una residència d’estudiants a la zona de Santa Anna: “Sabem que l’oferta es cobrirà i a més això farà quer els propietaris de pisos de lloguer a Cerdanyola baixin els seus preus i millorin el seu estat”, explicava Mallén. Els republicans asseguren que la situació actual no dóna per incorporar al programa “equipaments impossibles”, però anuncien que no fan cap proposta que estiguin “disposats a oblidar”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?