ERC presenta mesures sobre cinc eixos a la Taula de l’Amiant de Cerdanyola

NF-081024-teulada-uralita-amiant03-640x490

EEl Grup Municipal d’ERC ha fet arribar al govern municipal un document amb cinc eixos per treballar a la Taula de l’Amiant i proposta de calendari que giren al voltant de diagnosi, pressupost, campanya, salut i cooperació.

En l’apartat de diagnosi proposen realitzar durant aquest mandat un inventari de tots els equipaments, espais i edificacions públiques municipals amb presencia d’amiant o fibrociment. En l’eix del pressupost aposten per acordar un programa calendaritzat i dotat econòmicament per a la progressiva retirada de l’amiant o fibrociment present a la ciutat, fins a la seva desaparició completa. Potenciar i millorar la difusió dels programes d’ajuts a les comunitats privades de propietaris d’habitatges, perquè puguin subvencionar part del cost que suposi la retirada de l’amiant és un altre dels eixos de treballs que proposen els republicans. En l’àmbit de salut, demanen col·laborar en l’impuls de la investigació i la recerca mèdica vinculada a les malalties relacionades amb el contacte i la manipulació del fibrociment i l’amiant com ara l’asbestosi o el càncer de pleura o pulmó i el mesotelioma. I finalment, l’últim eix de treball que marca Esquerra és el de la cooperació, on aposten per treballar per millorar el paper actiu de les víctimes en els processos de reconeixement, garantint accés a la informació, escolta activa de les seves reivindicacions, suport jurídic, financer i personal, així com promoure l’organització a Cerdanyola de col·lectius i associacions de víctimes de l’amiant.

Esquerra celebra que s’hagi posat en marxa la Taula de l’Amiant de Cerdanyola i confia que serà una “eina efectiva per tal de desenvolupar tant totes aquelles mesures que al llarg dels anys s’han aprovat al Ple Municipal, com les mesures proposades i acordades en el si de la Taula per tal d’acabar amb la presència d’amiant a la ciutat com per fer justícia a les víctimes de l’amiant i a les seves famílies”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76Últimes notíciesNewsletterNecessites ajuda?